Darüşşafaka Giriş Sınavı ne zaman yapılacak? 2021 Darüşşafaka Giriş Sınavı hangi tarihte yapılacak? Soruları vatandaşlar tarafından sıkça araştırılmaya başlandı. Annesi ve/veya babası hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz, yetenekli öğrencilere parasız ve yatılı eğitim fırsatı tanıyan Darüşşafaka Eğitim Kurumları'nın 2021 yılı yani bu sene yapılması düşünülen sınavla ilgili resmi açıklama geldi. Peki, Darüşşafaka Giriş Sınavı ne zaman yapılacak? 2021 Darüşşafaka Giriş Sınavı hangi tarihte yapılacak? İşte tüm detaylar haberimizde…

DARÜŞŞAFAKA GİRİŞ SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK? 2021 DARÜŞŞAFAKA GİRİŞ SINAVI HANGİ TARİHTE YAPILACAK?

Darüşşafaka'dan yapılan açıklamaya göre, 28 il merkezinde düzenlenecek sınava başvurular 14 Haziran tarihine kadar devam edecek.

Daha önce 30 Mayıs tarihinde yapılacağı açıklanan sınav, Mayıs ayında Türkiye genelinde uygulanan kapanma süreçleri nedeniyle, Milli Eğitim Bakanlığı’nın da onayıyla 20 Haziran Pazar günü saat 10:00’da düzenlenecek.

Türkiye’nin farklı bölgelerindeki 28 il merkezinde gerçekleşecek sınav; Adana, Ağrı, Ankara, Antalya, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Karabük, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Mardin, Mersin, Samsun, Sivas, Siirt, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon ve Van'da gerçekleştirilecek.

Sınava Türkiye'nin her ilinden başvuru kabul edilecek; söz konusu 28 il dışından sınava katılacak, maddi durumu elverişsiz öğrenci ve velilerinin en yakın sınav merkezine gelmek için yapacakları ulaşım masrafına ise Darüşşafaka Cemiyeti tarafından destek verilecek.

Editör: TE Bilisim