Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Bosna-Hersek'te yayımlanan Stav dergisine verdiği mülakatta " İsrail’in saldırılarına karşı Filistin'e destek olmak için Birleşmiş Milletler ve İslam İşbirliği Teşkilatı başta olmak üzere, ilgili tüm uluslararası kurumları harekete geçirmek üzere çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

"İSRAİL ALÇAKÇA SALDIRILAR GERÇEKLEŞTİRDİ"

İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına ilişkin Altun, "Hiçbir insani ve kutsal değeri tanımayan İsrail, terör devleti olduğunu bir kez daha gösterdi. Müslümanlar için mübarek bir ayda, Kudüs'te, Mescid-i Aksa'da ve Gazze'de Filistinli kardeşlerimize alçakça saldırılar gerçekleştirdi. Aralarında çok sayıda çocuğun da olduğu yüzlerce Filistinli şehit oldu. Yüreğimizi dağlayan, bayram sevincimize gölge düşüren bu fütursuz saldırıları bir kez daha lanetliyorum." değerlendirmesinde bulundu.

İsrail terörünün oluşturduğu bu vahşet tablosu karşısında öfkelendiklerini, büyük üzüntü duyduklarını ama elleri kolları bağlı durmadıklarını belirten Altun, şöyle devam etti:

ALTUN'DAN BİRLEŞMİŞ MİLLETLER VE İSLAM İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATINA ÇAĞRI

"Sayın Cumhurbaşkanı'mızın liderliğinde Türkiye, yıllardır Filistin'in haklı davasının en önde gelen savunucusu ve destekçisi olmuştur. Bu son saldırılar karşısında da ilk andan itibaren tepkimizi en sert şekilde ortaya koyduk. Bu duruşumuzu hem devlet hem de millet olarak her düzeyde kararlı bir şekilde devam ettiriyoruz. İsrail’in saldırılarına karşı Filistin'e destek olmak için Birleşmiş Milletler ve İslam İşbirliği Teşkilatı başta olmak üzere, ilgili tüm uluslararası kurumları harekete geçirmek üzere çalışıyoruz."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Filistin'den Rusya'ya, Katar'dan Pakistan'a, Kuveyt'ten Cezayir'e 20'den fazla ülke lideriyle telefonda görüşerek Filistin için yoğun bir diplomasi trafiği yürüttüğünü anımsatan Altun, Erdoğan'ın saldırıların bir an önce durdurulması, İsrail'e güçlü bir ders ve caydırıcı bir tepki verilmesi için birlikte hareket etme daveti yaptığını aktardı.

"MÜCADELEMİZ FİLİSTİN ÖZGÜR OLANA KADAR SÜRECEK"

Altun, "Filistin için uluslararası her platformda mücadele etmeyi sürdüreceğiz. İsrail'in bu hukuk tanımaz tavrının son bulması için ne gerekiyorsa yapacağız. Mücadelemiz Filistin tam anlamıyla özgürlüğüne kavuşana kadar sürecek. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın ' Dünya 5'ten büyüktür' manifestosuyla, dünyadaki zulüm düzeninin en büyük aktörü İsrail'e ve destekçilerinin yüzüne gerçekleri haykırmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

BİDEN'IN 1915 OLAYLARI AÇIKLASI

ABD Başkanı Joe Biden'ın 1915 olaylarına ilişkin yaptığı açıklama konusunda görüşü sorulan Altun, Biden'ın, 1915 olaylarına dair tarihi gerçeklerden uzak, mesnetsiz, hakikate aykırı ifadeler kullandığını belirtti. Tarihi olayları çarpıtarak siyasi rant elde etme girişimlerinin kendilerince hiçbir itibarı olmadığını bildiren Altun, şu değerlendirmeyi yaptı:

"TALİHSİZ AÇIKLAMA"

"Biden'ın ikili ilişkilerimizi yıpratan, müttefikliğe yakışmayan ifadelerini iç siyasi hesaplar, lobilerin baskısıyla kullandığını çok iyi biliyoruz. Ermeni diasporasının mesnetsiz iftiralarına destek mahiyetindeki bu ifadelerinin hadsiz, hukuksuz ve geçersiz olduğunu bir kez daha vurgulamak istiyorum. Bu talihsiz açıklama, Türkiye'de yaşayan Ermeni vatandaşlarımızı da üzmüştür. Nitekim, Türkiye Ermenileri Patriği Sayın Sahak Maşalyan ve Ermeni Vakıfları Birliği Başkanı Sayın Bedros Şirinoğlu, ABD, AB ve diğer bazı ülkelerin alevlendirmeye çalıştığı bu tartışmaların iyi niyetten uzak olduğunu belirterek asırlardır bu topraklarda barış içinde yaşadıklarını açıkça ifade etmiştir."

"ASLA İDDİA EDİLDİĞİ GİBİ BİR SOYKIRIM SÖZ KONUSU OLMAMIŞTIR"

Türk milletinin tarihinde vicdanları karartacak, alınlara leke olacak bir olayın bulunmadığının altını çizen Fahrettin Altun, "Ancak bize bu ithamları yöneltenlerin tarihine bakıldığında hepsinin de insanlık suçlarıyla anıldığına şahit olacaksınız. Türkiye bu konuda da kendine güveniyor. Uzun yıllardır arşivlerimizi tarihçilere, araştırmacılara açabileceğimizi gür bir sesle dile getiriyoruz. Ancak mesnetsiz Ermeni iddialarını savunanlar bu çağrımıza icabet etme cesaretini gösteremiyor. Esasında Türkiye'nin bu çağrısına kayıtsız kalan Batı, Ermeni meselesindeki tutumuyla da riyakarlığını ve çifte standardını ortaya koyuyor." ifadesini kullandı.

Editör: TE Bilisim