Kolombiya Hükümeti ile Ulusal Grev Komitesi arasında devam eden görüşmelerde anlaşma sağlanamaması nedeniyle eylemlerini sürdüren göstericiler, Devlet Başkanı Ivan Duque'ye tepki gösterdi.

Başkent Bogota başta olmak üzere Medellin, Cali ve Bucaramanga'da ana caddelerde protesto gösterileri yapıldı.

EYLEMCİLER VE GÜVENLİK GÜÇLERİ ARASINDA ARBEDE

Bogota'da ve Bucaramanga'da bazı grupların yolları kapatıp barikatlar kurması üzerine güvenlik güçleriyle eylemciler arasında arbede yaşandı.

Ülkenin üçüncü büyük kenti Cali'de ise günlerdir otoyolları kapatan göstericiler, yerel yetkililerin yoğun talebi üzerine barikatları geçici olarak kaldırdı.

ULUSAL GREV KOMİTESİ'NDEN DEV GÖSTERİLER ÇAĞRISI

Hükümet yetkilileriyle diyalog kanallarının açık olduğunu belirten komite, talepleri yerine getirilmediği müddetçe meydanlardan ayrılmayacaklarını bir kez daha vurguladı.

Kolombiya Ombudsman Ofisinden yapılan son açıklamada, 28 Nisan'da genel grevle başlayan vergi reformu karşıtı gösterilerde ölenlerin sayısı 42 olarak bildirmiş, sivil toplum kuruluşları ise gösterilerde 51 kişinin öldüğünü açıklamıştı.

Kolombiya nasıl bir ülkedir?

Kolombiya, Güney Amerika'nın kuzeybatısında yer alıyor. Ülke, yüzölçümü açısından Güney Amerika'nın en büyük 4'üncü dördüncü, dünyanın ise 26'ncı ülkesi. Latin Amerika'daki en büyük dördüncü ekonomi olan Kolombiya'da, kahve, çiçek, petrol, zümrüt ve kömür başlıca sektörler olarak öne çıkıyor.

Editör: TE Bilisim