Mobil telefonların ekranına mahkûm edilmiş nesilleri esir alan saniyelik eğlence zehri, zihinlerimizi işgal ederken; binlerce yıllık tarih, vatan, millet ve şehadet şuurumuzu çalıyor. Oysa Çanakkale’de, terörle mücadelede, 15 Temmuz’da ve herkesin ya şehit ya şehit adayı olduğu Filistin’de; gülümseyerek, gözlerini kırpmadan ölüme yürüyen yiğit kadınlar ve erkekler, yeni nesillere hakiki cennetten haber veriyor.

DÜNYA UYURKEN

1948’den beri Filistin’de yaşanan işgal adım adım büyürken Kudüs’te, Batı Şeria’da, Gazze’de binlerce şehit verildi. Batılı egemenlerin kendi ülkelerinde sınırsız eğlencelerle keyif çattığı ve diğer ülkeleri de eğlence morfiniyle uyuttuğu günlerde Gazze’de bebekler kundaklarında öldürüldü. Sınırsız hazdan sadece eli kolu değil, yüreği de tutmayan milyonlar, yaşanan zulüm karşısında bir tek acı ses çıkaramadı.

ÖLÜME GÜLÜMSEDİLER

Gazze’de yaşayan Filistinli Müslümanlarsa en modern silahların karşısına ellerindeki basit bir sapan ve taş ile çıktılar. Çünkü henüz uyuşmamış yüreklerinde taşıdıkları imanla, “bir gün mutlaka” diyerek Allah azze ve cellenin vadettiği cenneti kazanacaklarını bilmenin mutluluğuyla uyandılar her sabah. Onlar küfrün zulümde sınır tanımayan istilalarına asla teslim olmadan, en kalleş saldırılar karşısında ölüme gülümsediler.

ŞERBETİ İÇTİLER

Onlar için ölüm bir son değildi ve önden yürüdüler. Ümmete nefer olarak geleceğe miras bir ruh bıraktılar.. Bugün Gazze’de şehadete yürüyen yiğitler, dün Bedir’de ve Hayber’de sonsuza açılan kapının önünde kahramanca şehit düşen ashabın ve onların yoluna kendini kurban eden dedelerinin izinden gidiyor. Malazgirt’ten Çanakkale’ye, Afrin’den terörün kol gezdiği her köşe bucakta küfrün karşısına dikilerek şehadet şerbetini içen er oğlu erlerin yüzünde hep aynı tebessüm var.

Farkında mısın?

ŞEHİT OĞLU ŞEHİT

Babasını daha bebekken İsrail saldırılarında şehit veren, İHH’nın yetim hamilik projesiyle Türkiyeli hayırseverlerin destekleriyle büyüyen Gazzeli Ömer El Kürdi, İşgalci İsrail’in son saldırılarında şehit olarak Hakk’a yürüdü.

Editör: TE Bilisim