Nisan ayı başında muhalefetle işbirliği halinde harekete geçirilen çeteler, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu üzerinden hükümete operasyon başlattı. Suç örgütü lideri Sedat Peker’in açıklamalarıyla fitilini ateşlediği süreç, muhalefet partilerinin suç örgütleri, devlete çöreklenmiş derin yapılar ve FETÖ ile eylem-söylem birliği geliştirerek Türkiye’yi nasıl bir bataklığa çekmeye çalıştığını ortaya koydu.

TRT’DE YARGILANACAKLAR

İşaret fişeği 4 Nisan’da ateşlendi. CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu katıldığı bir yayında seçilmiş meşru hükümeti şu sözlerle tehdit etti: “Ben o mahkemede bunların yargılandığını göreceğim. Bütün bu yargılamaları da TRT ekranlarından canlı yayında vereceğiz.” 17/25 Aralık ve 15 Temmuz darbe girişimi öncesi FETÖ’nün tetikçilerinin tehditlerini akıllara getiren bu sözler Türkiye’ye yönelik kaos planının işaret fişeği anlamını taşıyordu.

NISAN’DA HER ŞEY DEĞIŞECEKTI

Sedat Peker’in de Hadi Özışık ile yaptığı görüntülü telefon görüşmesinde kullandığı, “Nisan’da hani dönüyorduk? Nisan’da hani her şey değişecekti ülkede?” şeklindeki ifadeleri karanlık bir odağın Nisan ayı ve sonrasına yönelik bir operasyon için düğmeye bastığının itirafı niteliğindeydi. Nitekim Sedat Peker, 2 Mayıs itibariyle bulunduğu ülkeden yayınladığı videolarla başta İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar olmak üzere pek çok kritik ismi hedef aldı, çeşitli suçlamalarda bulundu.

MUHALEFET OMUZ VERDI

Peker’in açıklamaları anında CHP, İyi Parti, HDP, Deva ve Gelecek Partisi’nden oluşan Millet İttifakı tarafından satın alındı. Muhalefet liderleri Peker’in ifadelerine dayanarak hükümeti hedef aldı. Sol medya ise daha düne kadar suç örgütü lideri diyerek defalarca linç kampanyası yürüttüğü Peker’i baş köşeye taşıdı, onun iddiaları üzerinden karalama kampanyası başlattı.

SONBAHARDA ERKEN SEÇIM

Türkiye gündeminin suç örgütü elebaşı tarafından işgali, muhalefetin uzun süredir dilindeki erken seçim talebinin dozunu da değiştirdi. Yine 17/25 Aralık ve 15 Temmuz öncesinde olduğu gibi, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener Erdoğan’ı Netenyahu’ya benzetecek kadar sertleşirken Cumhurbaşkanlığı için bugüne kadar kendini ortaya atmayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı bir yayında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı kast ederek, “Benden korkuyor” ifadesini kullanacak kadar söylem değiştirdi.

MANŞETLER ELE VERDI

Organize suç örgütü elebaşı Sedat Peker’in 22 Mayıs 2021 Pazar günü, yani dün sabah yayınladığı video ise operasyonu tüm boyutlarıyla deşifre etti. Videodan bir gün önce yine 17/15 darbe girişiminin argümanları üzerinden kendine alan açmaya çalışan ve Sedat Peker’le yakın ilişkisi olan danışmanlarıyla gündeme gelen Ahmet Davutoğlu, Peker’in söylemlerini Karar Gazetesi’nde tekrarladı. Karar Gazetesi’ndeki “Susurluk, bugün yaşananların yanında devede kulak bile değil” manşetinin Peker’in açıklamalarıyla birebir örtüşmesi danışıklı dövüşü gözler önüne serdi.

SUSURLUK KARARI NIYE SAKLANDI?

Peker son yayınladığı videosunda hedef tahtasına sadece Süleyman Soylu’yu değil, Eski Başbakan Binali Yıldırım’ın oğlu Erkan Yıldırım’ı da oturturken başından itibaren Peker’in açıklamalarını köpürten sol medya, son vuruş için sahneye çıktı. Ankara Bölge Adliye Mahkemesi, 1. Ceza Dairesi’nin JİTEM davasında arasında eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar’ın da bulunduğu sanıklar hakkındaki beraat kararını bozduğu haberi, günlerden Pazar olmasına rağmen “Son Dakika” olarak servis edildi. Kararın 5 Nisan 2021 alınmasına rağmen bugüne kadar taraflarca saklanmış olması, akıllardaki soru işaretlerini pekiştirdi.

Editör: TE Bilisim