Düğünlere izin ne zaman verilecek? Düğün salonları ne zaman açılacak? Soruları evlilik hazırlığında olan vatandaşlar tarafından sıkça araştırılmaya başlandı. İçişleri Bakanlığı'ndan yayınlanan ' Kademeli Normalleşme Tedbirleri' konulu genelgeye göre ertelenen birçok faaliyetin ne zaman son bulup normale dönüşün hangi tarihte gerçekleşeceği sıkça araştırılmaya başlandı. Peki, Düğünlere izin ne zaman verilecek? Düğün salonları ne zaman açılacak? İşte tüm detaylar haberimizde…

DÜĞÜNLERE İZİN NE ZAMAN VERİLECEK?

Bu bilgilere göre düğünlerin 1 Haziran sonrası başlaması ön görülüyor. Evlendirme işlemlerinin gerçekleştirilmesine devam edilmekle birlikte halen uygulanmakta olan nikah ve nikah merasimi şeklindeki düğünler ile nişan ve kına gibi etkinliklerin yapılmaması uygulamasına, 1 Haziran 2021 tarihine kadar devam edilmesi kararı alındı.

Dolayısı ile düğün salonlarının 1 Haziran sonrası açılması bekleniyor. İlerleyen günlerde konuyla ilgili resmi açıklamaların yapılması ön görülüyor. 1 Haziran'dan sonra ise vaka sayılarındaki düşüşe bağlı olarak normalleşme adımlarının atılması ve hafta sonu yasaklarının kaldırılması da planlanıyor.

DÜĞÜN SALONLARI NE ZAMAN AÇILACAK?

Kabine Toplantısı'nda 1 Haziran'dan itibaren başlayacak kademeli normalleşmenin 2. etabının ele alındığını belirten Erdoğan, "Önümüzdeki günlerdeki gelişmelere göre milletimizle paylaşacağız. Vaka sayılarını daha da aşağıya çekmek için milletimizin kademeli normalleşme döneminin kurallarına uymasını istiyoruz. Riskli grupların tamamının aşılanması için çalışıyoruz. Belirlenen tedbirler insanlarımıza eziyet olsun diye değil bu sancılı dönemi geride bırakmak için milletimizin önüne konmaktadır." ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim