Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Sebastian Duda'yı Esenboğa Havalimanı'nda dün Ticaret Bakanı Mehmet Muş karşıladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bugün Polonyalı mevkidaşı Duda'yla Beştepe'de bir araya gelecek. Duda resmi törenle karşılanacak. İki lider sonrasında baş başa ve heyetler arası görüşmeler gerçekleştirecek.

Türkiye ve Polonya arasındaki iş birliği kuvvetlenecek

Türkiye ve Polonya arasındaki ikili ilişkiler tüm yönleriyle gözden geçirilecek, iş birliğinin daha da geliştirilmesi için atılabilecek adımlar ele alınacak. Görüşmelerin ardından anlaşmaların imza törenine geçilecek. İmzalanacak anlaşmalardan birinin Türk yapımı silahlı insansız hava araçlarına ( SİHA) yönelik olması bekleniyor.

24 SİHA ihraç edilecek

Anlaşmanın imzalanması durumunda, Polonya'ya 24 SİHA ve mühimmatı ihraç edilecek. İhracata dair ilk teslimatın da gelecek yıl olması bekleniyor. Böylelikle ilk kez bir  Avrupa Birliği (AB) ve NATO üyesi ülkeye Türk SİHA'sı ihraç edilmiş olacak.

Türk SİHA’ları dünyada adından söz ettiriyor

Türkiye’nin yerli ve milli olarak ürettiği SİHA’lar, özellikle Azerbaycan’a ihraç edildikten sonra büyük başarılar elde etti. Azerbaycan ordusunun, yıllardır Ermenistan işgali altında olan Karabağ’ı geri almasında Bayraktar TB2 SİHA’lar önemli bir rol oynadı.

Azerbaycan askeri kaynaklarına göre, Bayraktar TB2 yüzlerce Ermenistan askeri aracını ve hedefini başarıyla imha etti.

Editör: TE Bilisim