Sabri İşbilen / Detay haber

Suç örgütü elebaşı S.P.’nin BAE’li milyarder Khalaf Ahmad Al Habtoor’a ait Dubai’deki Habtoor Palace Dubai otelinden yayın yapması, gözleri Türkiye’ye yönelik körfez merkezli kumpasa çevirdi. Çünkü Habtoor, ana kumanda da ABD ve İsrail’in olduğu BAE-Suudi Arabistan-Bahreyn 3’lüsünün körfezdeki Türkiye karşıtı politikalarının kilit ismi. Üstelik Habtoor, Türkiye düşmanlığını gerek yazılı gerekse de görsel şekilde her platformda sergiledi.

BOYKOT ÇAĞRISI

Habtoor, Türkiye’nin Katar’da Suudi Arabistan öncülüğünde yapılmak istenen darbeyi bastırdığı sırada, Körfez İşbirliği Konseyi’ne Türk firmalarının hiç biriyle çalışmama ve Türk mallarının boykot edilmesi çağrısında bulunmuştu. Ancak Habtoor’un Türkiye’ye düşmanlığını boyutu çok daha büyük. Habtoor, Mursi’nin darbeyle alaşağı edilmesinden sonraki Türkiye eksenine yönelik saldırıların ana aktörlerinden biri haline geldi.

DEAŞ’A DESTEK İFTİRASI

Türk düşmanı Habtoor, Alarabiya’da 29 Ekim 2014’te tamamı FETÖ kaynaklarına dayanan bir yazı yayınladı. Sisi övgüsüyle dolu olan yazıda BAE’li provokatör Habtoor, FETÖ’nün yalanlarını kaynak edinerek Türkiye’yi DEAŞ ve El-Nusra terör örgütlerine destekle itham etti. Habtoor ile eş zamanlı olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da aynı söylemleri dillendirmişti. Kılıçdaroğlu, bugün de Habtoor ile organize saldırı paydasında buluştu.

ERDOĞAN ENGELLENMELİ

Habtoor, bu kez 31 Kasım 2017’de Arabnews’de kaleme aldığı yazısında Erdoğan’ın yeni Osmanlı kurmak istediğini bunun mutlaka engellenmesi gerektiğini yazdı. BAE’li milyarder, aynı yazıda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı DEAŞ terör örgütü lideri Bağdadi’ye benzeterek alçaklaştı. BAE’li kaos organizatörü Habtoor, alshindagah isim medya organındaki yazısında ise FETÖ’nün yayın organı Zaman’ı kaynak alarak Türkiye’ye DEAŞ’tan petrol satın alma iftirası attı.

DARBEYİ FONLADI

BAE’li milyarder Habtoor’un, BAE-İsrail-Suudi Arabistan’ın ortak Filistin Devlet Başkanı adayı Muhammed Dahlan ile de yakın ilişkisi bulunuyor. Türkiye’nin kırmızı bültenle aradığı Birleşik Arap Emirlikleri Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayid Al Nahyan’ın danışmanı Muhammed Dahlan, FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimine fonlayan isimlerin başında geliyordu. Dahlan, FETÖ’ye darbe için 3 milyar dolar fon aktardı. Dahlan, FETÖ elebaşı Gülen’i 15 Temmuz darbe girişimin ardından Mısır’daki televizyonu El Gad TV’ye çıkartıp, aklamaya çalışmıştı.

TÜRKİYE BATACAK

Türkiye ekonomisine Gezi darbe girişiminden bu yana çekilen operasyonun sözcülerinden biri de Habtoor. Sürekli olarak Türk ekonomisinin batacağı yönünde algı çalışması yapan Habtoor, Türkiye’nin sonunun o dönem Avrupa tarihinin en büyük ekonomik krizlerinden birini yaşayan Yunanistan gibi olacağını iddia edecek kadar ileri gitmişti.

YAHUDİLER AMCAOĞLUMUZ

Habtoor, Türkiye düşmanı olduğu kadar İsrail yanlısı da bir isim. Türkiye ve Katar’ı hedef tahtasına koyan Habtoor, Suudi Arabistan, BAE, Bahreyn ve Umman gibi ülkelerin İsrail ile normalleşmesi propagandasında da ön plana çıkmıştı. Çocuk katili İsrail’i yere göğe sığdıramayan Habtoor, “Araplar ve Yahudiler amca çocuklarıdır, savaşmaları aptalca. Körfez ülkeleri olarak açık bir şekilde şunu söylememiz gerekiyor, ‘Biz İsrail ile ilişki kurmak istiyoruz.’ demişti. Habtoor, Körfez ülkelerinin Siyonist İsrail ile arka arkaya normalleşme anlaşmaları yapmaları ile ilgili de “Tanrıya şükür” ifadesini kullanmıştı.

Editör: TE Bilisim