Eyüpsultan'da kentsel dönüşüm projesi temel atma törenine katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, bir grup mahalleli tarafından protesto edildi. Proje alanı içinde kalan parkın yıkılmasını istemediklerini belirten grup, İmamoğlu ile konuşmak istediklerini belirterek makam aracını durdurmak istedi.

YAŞLI KADIN KANLAR İÇİNDE KALDI

Polisin uzaklaştırmak istediği protestocularla arbede yaşandı. Yaşanan arbede sırasında koruma aracını durdurmak isteyen Ayşe Topçu adlı kadın düşerek yaralandı.

Polis protestocu grubu uzaklaştırarak yolu açtı. Ekrem İmamoğlu'nun içinde bulunduğu minibüs ve koruma araçları sokaktan uzaklaştı.

“DEPREM TOPLANMA BÖLGESİ”

Ayşe Topçu'nun oğlu Ali Topçu Sabah gazetesine yaptığı açıklamada, "Annem şu an hastanede, yerde 2-3 metre sürüklenmiş kolunda ve parmaklarında çatlaklar var. Burada KİPTAŞ, Kentsel dönüşüm için anlaşma sağlamış. Parkı da proje alanına dahil etmiş. Bu park ayrıca deprem toplanma bölgesi. Bu parktan faydalanan diğer mahalleli de parkın yıkılmaması için İmamoğlu'nun temel atmama törenine geleceğini öğrenince ayağa kalktı.

“İMAMOĞLU’NDAN ŞİKAYETÇİ OLACAĞIZ”

Annem de İmamoğlu'nun aracının önüne atlamış ama durmamış, camı ve kapıyı açmış. İmamoğlu da kapıyı açarak araç kapısıyla anneme vuruyor. Ondan sonra da arabayla 2-3 metre sürüklüyor. Kırık, çıkıkları var darp raporunu aldık karakola gidip şikayetçi olacağız. Sen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanısın vatandaşı durup dinleyeceksin. Temel atma törenine geliyorsun ama törene yüzlerce polis getiriyorsun. Bizim haricimizde tüm mahalleli şikayetçi olacak" ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim