Muhammed Şimşek / Özel Haber

CHP’li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ‘İsraf’ dediği hizmet araçlarını Yenikapı Meydanı’nda sergilemesinin ardından belediyede toplam araç sayısı ve maliyetlerinin artması tasarrufun unutulduğunu gösterdi. Yenikapı’da yapılan şovun ardından toplam araç sayısı ve maliyetlerin katlanarak arttığı ortaya çıktı.

AK Parti döneminde taşıt kiralama gideri 152 milyon 044 bin TL iken, CHP döneminde bu rakamın 222 milyon 480 bin TL’ye yükseldiği belgelendi. İBB Denetim Raporu’na göre, taşıt kiralama giderlerinde 2019 yılına kıyasla 2020 yılında yüzde 46,32 oranında artış tespit edildi.

İBB AK Parti Meclis Üyesi Muhammed Kaynar, 2020 yılına ilişkin Denetim Raporu’na dikkat çekti. Kaynar rapordaki başlıklardan sadece biri olan araç kiralamada, Yenikapı’da israf algısı yapan CHP’li İBB Başkanının, son 1 yılda belediyedeki toplam kiralık araç sayısını ve bu araçlara ödenen para miktarın kat be kat arttığını söyledi.

ARAÇ KİRALAMADA ÇUVALLADINIZ!

İBB AK Parti Meclis Üyesi Muhammed Kaynar, belediyedeki araç sayısı ve maliyetlerinde yaşanan artışı dile getirdi. Kiralanan araç sayısı ve kira miktarının tasarruf anlayışıyla bağdaşmadığını, araç sayısı ve miktarının bu konudaki söylemlerle çeliştiğini, araç kiralamalarının başka ihaleler içine gizlendiği görüldüğünün altını çizen Kaynar, “Onca edilen lafa rağmen bunu yapmasaydınız bari. En çok laf ettiğiniz konu, en çok çuvalladığınız konu olmuş. Allah kişiyi iddiası ile imtihan eder” diyerek yaşanan israfı sert bir dille eleştirdi.

MODEL AYNI MALİYET FAZLA

Araçlara ödenen toplam bütçede yüzde 46 oranındaki fahiş artışın nedeni ise ihalelerdeki detay bilgilerde kendini gösteriyor. İBB, aynı model ve aynı özelliğe sahip araçlara bazı kalemlerde yüzde 210, bazı kalemlerde yüzde 183’e kadar daha fazla ödedi.

Editör: TE Bilisim