Durim Abazi / Özel Haber

Ortaya atılan yeni bir uçak modeli tasarımı havacılık uzmanların dikkatini çekti. Yeni tasarıma göre uçakların daha az yakıt tüketmesi bekleniyor. Sıradışı konsepte sahip uçağın tasarımı SE Aeronauticus tarafından yapıldı. Sıradışı olmasının nedeni uçağın gövdesinde üç çift kanat, iki kuyruk ve gövdenin sonunda iki motor var.

264 yolcuyu içeri alınabilen bir SE200 uçak olan prototipi olan uçak, aynı büyüklükte olan uçaklara göre yüzde 70 daha az yakıt tüketecek özellikte üretildi.

KISA SÜREN YOLCULUKLAR

Uçak, tankı doldurmak için piste inmek zorunda kalmadan 17.000 kilometre uçabilecek. Yeni uçak modelinin maksimum hızı saatte bin 100 kilometrenin üzerinde olacak. Aynı sınıfta olan uçaklara göre çok daha hızlı giden bir hava aracı olacak.

SE200’ün ekstra kanatlarıyla daha kolay manevra, hızlı ve daha kısa süren yolculuklar yapılabilecek. SE200 ayrıca daha küçük olan havalimanlara iniş yapabilecek.

Tasarımcılar daha keskin ve daha aerodinamik bir tasarıma odaklanması nedeniyle, yeni uçağın modelinde kanatlarda yakıt tankı ön görmedi. Yakıt tankları, uçağın gövdesinde bulunan rezervuarda yer alacak.

Editör: TE Bilisim