Adalet Bakanlığı Uzlaştırmacı Sınavı 30 Mayıs 2021 Pazar günü saat 10.00’da tek oturum halinde Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, İstanbul (AnadoluAvrupa), İzmir, Kayseri, Samsun ve Van illerinde yapıldı. Saat 10.00’da başlayan Uzlaştırmacı Sınavı, toplam 150 (yüz elli) dakika sürdü. Organizasyonu ve uygulanması tamamen Anadolu Üniversitesi’nin sorumluluğunda gerçekleştirilen sınavın soruları 100 adet olarak belirlendi, sınav çoktan seçmeli, 5 (beş) cevap şıklı ve 2 (iki) kitapçık türünde yapıldı. Uzlaştırmacı Sınav'ın cevap kâğıtları Anadolu Üniversitesi tarafından değerlendirilecek. 

Değerlendirme sırasında yalnızca doğru cevaplar dikkate alınacak, yanlış cevaplar sınav sonucuna etki etmeyecek. Değerlendirme sırasında iptal edilen sorular olması durumunda, söz konusu sorulara tekabül eden puanlar eşit şekilde diğer sorulara dağıtılacak.

Sınavda yüz tam puan üzerinden en az 70 (yetmiş) puan alması koşuluyla, en yüksek puan alan adaydan başlamak üzere ilanda belirtilen uzlaştırmacı ihtiyaç sayısı kadar aday, başarılı sayılacak. Başarılı sayılan en düşük puanlı adayla aynı puanı alan adaylar da başarılı sayılacak. 

Uzlaştırmacı Sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Alternatif Çözümler Daire Başkanlığınca açıklanan sınav yönetmeliğinde sınavın ne zaman açıklanacağına dair bir bilgi paylaşılmazken, sınav sonuçları için şöyle bilgi yer aldı

"Adaylar yazılı sınav sonuçlarını https://alternatifcozumler.adalet.gov.tr/ internet adresinden T.C. Kimlik Numarası ile öğrenebileceklerdir. Adayların adresine ayrıca sınav sonuç belgesi gönderilmeyecektir. İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir."

Editör: TE Bilisim