Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan'ın başkenti Atina'ya önemli bir ziyaret gerçekleştirdi. Gerçekleştirdiği ziyaretin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Mevlüt Çavuşoğlu gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 

" RUSYA'NIN BUNA ALINMAMASI LAZIM"

S-400 sistemlerinin tüm kontrolünün  Türkiye'de olacağını belirten Çavuşoğlu, Rusya'nın, Türkiye'nin Ukrayna'ya SİHA satmasından dolayı yaptığı açıklamalara şu cevabı verdi:

"Biz Rusya dahil hiçbir ülkeye "neden silah satıyorsun" demedik. Ukrayna ile anlaşmalarımız yıllar önce yapıldı, yeni değil ki! İyi bir ürün üretiyorsunuz.  ABD değiliz ki şartlar öne sürelim. Bir ürünü satarken de Dışişleri Bakanlığından görüş alınıyor ve biz onları zaten değerlendiriyoruz. Uygun görüş vermediğimiz istisnalar oluyor. Herhangi bir ülke drone alacak, alabilir ve şirketlerimiz bunu satabilir. Rusya'nın buna alınmaması lazım. Bu bir ticaret."

S-400'LER YÜZDE 100 BİZİM KONTROLÜMÜZDE OLACAK"

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, S-400'lerin sevkiyatı ve kontrolüne  ilişkin yaptığı açıklamada ise  "Biz başından beri Ruslara da söyledik, yüzde 100 bizim kontrolümüzde olacak. Bu nedenle birçok teknisyeni Rusya'ya gönderdik. Herhangi bir Rus askeri Türkiye'de bulunmayacak. Hal böyleyken başka bir ülkeden teklifi kabul etmemiz mümkün değil." dedi. 

Editör: TE Bilisim