Terör devleti İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına dünya kamuoyundan tepki yağmaya devam ediyor. 10 Mayıs'tan bu yana Filistin'e saldırılarının şiddetini artıran İsrailGazze'ye yönelik yaptığı barbarca saldırılarda 67'si çocuk, 36'sı kadın, 17'si yaşlı olmak üzere 254 Filistinliyi şehit etti. 

SOKAĞA GAZZE ADI VERİLDİ

İsrail'in Gazze'ye saldırılarına bir destek de İngiltere'den geldi. İngiltere'nin başkenti Londra'nın güneyindeki Kennington'da bir sokağa "Gazze sokağı" adı verildi.

LONDRA'DA FİLİSTİN'E DESTEK İÇİN YÜRÜNMÜŞTÜ

Filistin'e destek gösterisine katılmak üzere Westminster Köprüsü yakınındaki Victoria Embankment Caddesi'nde toplanan on binlerce kişi, daha sonra Hyde Park'a yürümüştü.

"Filistin'e özgürlük", "İsrail bir apartheid devlettir","Etnik temizliği durdurun", "Filistinlilerin hayatı önemlidir" yazılı pankartlar taşıyan göstericiler, İngiltere'ye, İsrail'e verdiği desteği sonlandırma çağrısı yapmıştı.

Hyde Park'ın ardından göstericiler arasından bir grup, İsrail'in Londra Büyükelçiliğine yürümüştü. Elçiliğin girişinin polis tarafından barikatlarla kapatıldığını gören göstericiler, barikatların üzerinde İsrail bayrağı yakmıştı.

Editör: TE Bilisim