Geçtiğimiz günlerde İYİ Parti lideri Meral Akşener, Rize'ye gitmiş burada vatandaşlara hakaret etmişti. Benzer bir skandal, bugün Hatay'ın Kırıkhan İlçesi'nde meydana geldi. A Haber Muhabiri Halil İbrahim Uğur, işini yaptığı sırada kameraman arkadaşına yardım ederken Meral Akşener'in yardımcılarının kendileriyle tartıştığını, tehdit ettiğini ve sonunda Milletvekili Ümit Dikbayır'ın yakasına yapıştığını söyledi. 

" VATANDAŞLAR ARAYA GİRMEK ZORUNDA KALDI"

Olayı anlatan A Haber Muhabiri Halil İbrahim Uğur, gazetecilik mesleğini yerine getirmenin oldukça zor olduğunu belirterek,  olay anını şöyle anlattı:

Bugün de ayrı bir testten geçtik. Gün içerisinde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde esnaf ziyaretinde bulundu. Bizler de diğer haber kuruluşları gibi görevimizi yapmaya çalıştık. Esnaf ziyareti başladı. Biz de o ziyaretleri diğer gazeteciler gibi tek tek çekmeye başladık. Onları kayıt altına almaya çalıştık. Ancak kameraman arkadaşım Fatih Çakmak kayıt yaparken benden yardım istedi. Ben de onun bulunduğu noktaya geldim. Çünkü orada arkadaşıma saldırılar yapılmıştı ve ben geldiğimde yine Meral Akşener'in yardımcılarıyla burada tartıştık. Bana buraya yine 'Provokasyona mı geldiniz?' deyip tehditler savurdular. Partililer tarafından iteklendim. Benim amacım Meral Akşener'e yaşadıklarımızı anlatmaktı ama yaklaşmama izin vermediler. En sonunda da Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır yakama yapışarak bana tehditler savurdu. Saldırmak istediler, araya giren vatandaşlar sayesinde olay büyümeden bitti.

Editör: TE Bilisim