Telafi eğitimi zorunlu mu? Telafi eğitiminde süreç nasıl işleyecek? Soruları öğrenci ve veli ler tarafından sıkça araştırılmaya başlandı. Geçtiğimiz günlerde Bakan Ziya Selçuk sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla koronavirüs salgını nedeniyle ilkokul ortaokul ve liselerde yaz dönemi içerisinde öğrencilere telafi eğitimi verileceği ve söz konusu eğitim için hazırlıkların tamamlandığı duyurulmuştu. Milyonlarca öğrenci konuya ilişkin detayları yakından takip ediyor. Peki, Telafi eğitimi zorunlu mu? Telafi eğitiminde süreç nasıl işleyecek? İşte detaylar…

TELAFİ EĞİTİMİ ZORUNLU MU? TELAFİ EĞİTİMİNDE SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, "Yarın itibarıyla ilkokul öğrencilerimiz, 7 Haziran Pazartesi itibarıyla ortaokul ve lise öğrencilerimiz için haftada iki gün yüz yüze eğitime başlıyoruz." dedi.  Milli Eğitim Bakanlığı, köy ve seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki okullarda yüz yüze eğitime yarından itibaren haftanın 5 günü tam zamanlı olarak başlanacağını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eğitime yönelik açıklaması üniversiteler yönünde oldu. Erdoğan, "Üniversitelerin 2021-2022 eğitim öğretim yılı akademik takvimi 13 Eylül itibarıyla başlayacaktır." açıklamasını yaptı.

TELAFİ EĞİTİMİ ZORUNLU MU?

Türkiye genelinde öğrenciler, 2020-2021 eğitim öğretim yılı karnelerini 18 Haziran'da alabilecek; 2 Temmuz'a kadar okullardaki telafi programına isteğe bağlı olarak katılabilecek.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sosyal medya hesabından "eğitimde telafi başlıyor" etiketiyle yaptığı paylaşımda, "Eğitimde telafi uygulamasına hazırız. Büyük ve kapsamlı bir telafi süreciyle akademik, sosyal duygusal ve fiziksel alanda olumsuz etkileri ortadan kaldıracağız. Haziran ayı itibarıyla başlayacağımız çalışmalar 2021-2022 eğitim yılını da kapsayacak." ifadelerini kullandı.

TELAFİ EĞİTİMİNDE SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Telafide Ben de Varım" programının tanıtımında konuştu.

Bakan Selçuk'un açıklamalarından öne çıkanlar:

Her okul öğrenci ihtiyaçlarını belirleyecek, plan oluşturacak. 18 Haziran-2 Temmuz arasında okullar planı uygulamaya başlayacak.

1'den 2'ye geçen öğrencilerimiz için okuma yazma taraması başlatılacak. Bu taramalarımızın sonuçlarına göre ihtiyacı tespit edilen öğrencilere ek ders ve ek materyal desteği sağlayacağız.

Ortaokullarda öğrenme düzeyine uygun çalışma programı verilecek.

Liseler için kritik kazanımlar taraması hazırladık. Tespitler neticesinde özel programlar uygulayarak öğrencilerin lise eğitimlerini daha güçlü sürdürmelerini ve üniversiteye hazırlanmalarını hedefliyoruz. Elbette bu süreçler her okulun ihtiyacına göre şekillenecek.

Editör: TE Bilisim