Boğaziçi Beton ne zaman işlem görecek? Boğaziçi Beton hisse kodu ne? Sorularına cevap arayan ilgili yatırımcılar araştırmalarına devam ediyor. 26-27-28 Mayıs 2021 tarihlerinde halka arz büyüklüğü 399 milyon TL olan Boğaziçi Beton Sanayi ve Ticaret A.Ş. paylarının halka arzı "Sabit Fiyatla Talep Toplama" yöntemiyle gerçekleştirilmişti. Peki, Boğaziçi Beton ne zaman işlem görecek? Boğaziçi Beton hisse kodu ne? İşte merak edilen bütün ayrıntılar…

BOĞAZİÇİ BETON NE ZAMAN İŞLEM GÖRECEK? BOĞAZİÇİ BETON HİSSE KODU NE?

Şirketin borsada ne zaman işlem göreceğine dair bilgiler henüz yer almazken, yakın tarihte #BOBET kodu ile işlem göreceği bildirildi.

Hazır beton ve agrega üreticilerinden Boğaziçi Beton'un halka arzı “Sermaye Piyasası Kurulu” tarafından onaylandı. Boğaziçi Beton, Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) onayı sonrası başlayan halka arz süreci talep toplama işleminin bitmesiyle sonlandı.

20 Mayıs'ta SPK bülteninde onaylandığı duyurulan halka arzda, bireysel yatırımcıya %60 oranla 68.400.000 LOT, Kurumsal yatırımcıya %30 oranla 34.200.000 LOT ve Yurtdışı kurumsal yatırımcıya ise 11.400.000 LOT dağıtım yapıldı.

Sermaye artırımı ve ortak satışı yoluyla gerçekleştirilen halka arzda talep toplama tarihi 28 Mayıs 2021 itibarıyla son buldu. Halka arz fiyatı ise 3,50 TL olarak belirlenmişti.

Şirket, sermaye artışı sonucunda elde edeceği halka arz gelirlerinin yüzde 20’sini yatırım finansmanı ve araç ve makine alımlarında, yüzde 30’unu işletme sermayesinin güçlendirilmesinde ve yüzde 50’sini ise finansal borçların ödenmesinde kullanacağını açıkladı.

Editör: TE Bilisim