Türkiye'yi gündemden düşürmeyerek provokatif başlıklar atan, Yunan gazetesi Pentapostagma, yalan içeriklerle Türkiye'yi hedef göstermeye devam ediyor. Pentapastagma bu sefer çok ileri giderek Türkiye'nin Irak'ın kuzeyini işgale hazırlandığını yazdı.


"TÜRKİYE PKK'NIN EGEMENLİĞİNE SAYGI DUYMALI"

Pentapostagma, yalan haberinde Türkiye'nin Kürtleri Irak'ın kuzeyinden kovduğunu ve Türkiye'nin Irak ve Türkiye sınırında Kürtlerin yaşadığı köyleri bombaladığını yazdı.  Haberde geçen bir başka iftira ise Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY), temsilcisi Jutyar Adil'in Türkiye'ye çağrıda bulunduğu oldu. IKBY temsilcisi Jutyar Adil'in sözde çağrısına şöyle yer verildi:

Türkiye'yi, PKK'yı Irak ve Kürdistan Bölgesi'nin egemenliğine saygı duymaya ve yerel halkı varlığı nedeniyle yerinden edilme, acı ve sefaletle yüzleşmeye zorlamaya son vermeye çağırıyoruz."

"TÜRKİYE BÖLGEDE ORMANLARI YAKIYOR İFTİRASI"

Türkiye'yi karalama niyetiyle yazılmış yalan haberde bir diğer iddia olarak Türkiye'nin PKK barınaklarını imha etmek için ormanlık alanları yaktığı öne sürüldü. Birçok ağacın ateşe verildiği yalananının yazıldığı haberde Kürtlerin yaşadığı köylerde de ağaçların kesildiği yalanına yer verildi. 

Editör: TE Bilisim