CHP’den “kuruluş ilkelerinde sapması” gibi daha bir çok nedenlerden dolayı partisinden istifa edip kendi partilerini kuran İnce ve Sarıgül sonrası CHP içinde hareketlilik devam ediyor.

Sabah Gazetesi’nden Mahmut Övür, bugünkü köşe yazısında CHP’nin eski genel başkanı Deniz Baykal’ın kızı Aslı Baykal’ın yeni bir siyasi yapılanmaya girdiğini yazdı.

CHP’LİLERDEN YENİ HAMLE

“İkinci Baykal sahaya iniyor” başlıklı yazısında Övür, eski CHP Genel Sekreteri Mehmet Sevigen’e dayandırdığı bilgilere göre, eski CHP milletvekilleri, il başkanları, meclis üyeleri ve Anadolu'daki CHP yöneticileri arasında yeni siyasi yapılanmaya dair yoğun bir telefon ve mesaj trafiği yaşandığını aktardı.

SEVİGEN DOĞRULADI!

Yazısında “Süreci yakından bilen Sevigen'e sordum, ‘Evet, böyle bir hazırlığımız var ve Aslı Baykal'la birlikte Anadolu'yu dolaşacağız.’” bilgisini paylaşan Övür, şöyle devam etti:

“CHP SAHİPSİZ DEĞİL”

Bir anlamda, öncelikle pandemiye ve ekonomik sıkıntılara rağmen oyunu artıramayan, halka umut veremeyen, sürekli "kendi öz evlatlarını bertaraf eden" CHP yönetiminin halkta, daha doğrusu gerçek CHP'liler nezdinde nasıl bir algısı olduğu ölçülecek.

Sevigen'e göre bu sadece "halkla muhabbet" yolculuğu ama şunu da ekliyor: "Atatürk'ün partisini kimselere de yem etmeyeceğiz, CHP sahipsiz değil."

BAYKAL'DAN İLK AÇIKLAMA

Öte yandan sosyal medya hesabından yeni parti iddiaları hakkında açıklama yapan Aslı Baykal, iddiaları reddetmeyerek şu ifadeleri kullandı:

“Ülkemizin büyük tehditlerle yüz yüze olduğu bir süreçten geçiyoruz. Türkiye’nin Cumhuriyet Halk Partisi’ne her zamankinden fazla ihtiyacı vardır. Halkımızın tek ümit kaynağı CHP’dir. Bu nedenle, hepimiz, bölünmenin, parçalanmanın; ülkemize, demokrasimize, Cumhuriyet ve Atatürk ideallerine zarar vereceğini bilmeliyiz.”

Editör: TE Bilisim