İ. Seçkin Talaş / Özel Haber - IIrak’ın kuzeyinde terör örgütü PKK’nın yuvası Mahmur Bölgesi, Birleşmiş Milletler’in (BM) gözetiminde olmasına rağmen terör örgütü PKK’nın eğitim yatağı haline geldi.

ERDOĞAN’DAN OPERASYON SİNYALİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Mahmur, Kandil’in adeta kuluçka yuvasıdır. Bu kuluçka yuvası şehir merkezinde palazlanıyor. Eğer bunun üzerine biz gitmeyecek olursak bu kuluçka yuvası üretmeye devam edecektir.” diyerek operasyon sinyali vermesinin ardından gözler PKK’nın terörist eğittiği kampa çevrildi. Diriliş Postası’na konuşan Güvenlik ve Terör Uzmanı Abdullah Ağar, bölgeye yönelik operasyon ihtimalini değerlendirdi.

“BM HİMAYESİNDE TERÖR KAMPI”

Mahmur Kampı’nın en başından beri PKK’nın ideolojik olarak yuvalandığı ve terörist yetiştirdiği bir yer olduğunun altını çizen Ağar, BM himayesinde kurulan bu alanın 1998’den bu yana PKK’nın bölge insanını kandırdığı yer olduğuna dikkat çekti. DAEŞ’in bölgede faaliyet yürütürken bile Mahmur’un aktif olduğunu söyleyen Ağar, “Buraya yapılan bir operasyon sonucunda DAEŞ-YPG/PKK asimetrik bağını bozar ve oyununu deşifre eder.” diye konuştu.

“PKK’NIN EN ETKİN OLDUĞU YER”

Ağar, “Mahmur’u arı kovanı olarak tarif edebiliriz. Hiç durmadan eşek arısı yetiştiriyor. İdeolojisini her şeyini burada yapılıyor. PKK’nın bu kadar etkin olduğu başka bir yer yok.” dedi. Gerçek anlamda Mahmur Kampı’na erişildiğinde terör örgütünün bölgede oluşturmak istediği koridorun tam anlamıyla parçalanacağını ifade eden Ağar, operasyon sonucunda 110 yıldır kopuk olunan Türkmen varlığıyla fiziki bağlantının da sağlanabileceği değerlendirmesinde bulundu.

Editör: TE Bilisim