Kamu alacakları hangi borçları kapsıyor? Önceki ödemeleri yapmayanlar yararlanabilecek mi? Soruları borçlu olan vatandaşlar tarafından sıkça araştırılmaya başlandı. Bazı alacakların yapılandırılmasına ilişkin kanun teklifi Meclis Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı. Pandemi döneminde ödemelerde zorluk çeken vatandaşlar için yasalaşan bu yapılandırma hakkında merak edilen Kamu alacakları hangi borçları kapsıyor? Önceki ödemeleri yapmayanlar yararlanabilecek mi? Soruların yanıtını sizler için haberimizde derledik…

KAMU ALACAKLARI HANGİ BORÇLARI KAPSIYOR?

Uzun süredir özellikle esnafın talep ettiği sicil affı da geliyor. Karşılıksız çek, protesto edilmiş senet, kredi kartı ve diğer kredi borçlarını zamanında ödeyemeyenler yükümlülüklerini yerine getirirlerse geçmiş ödeme performanslarına ilişkin olumsuz kayıtları dikkate alınmayacak.

30 Nisan 2021 itibarıyla kesinleşmiş, vergi, harç ve SGK prim borçları ile cezalar yeniden yapılandırılacak.

Kabul edilen maddelere göre, 30/04/2021 tarihi ve tarihinden önce beyana dayanan vergilerde verilmesi gereken beyannamelerin vergi, vergi cezaları, gecikme faizleri, gecikme cezaları, 2021 yılı için 30/04/2021 tarihine kadar tahakkuk eden vergi, vergi cezaları, gecikme faizi, gecikme cezaları, idari para cezaları, Tütün Ürünleri Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü kapsamında verilen idari para cezaları, amme alacakları, SGK tarafından tahakkuk ettiği halde ödenmemiş, sigorta primleri, emeklilik keseneği, işsizlik sigortası primi, ile bunlara bağlı gecikme cezaları Belediyelerin amme alacaklarına düzenleme geliyor.

ÖNCEKİ ÖDEMELERİ YAPMAYANLAR YARARLANABİLECEK Mİ?

Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. Son yapılandırmadan yararlanan ancak borcunu zamanında ödeyemeyenler de yapılandırmadan yararlanabilecek.

"Kamu alacakları son başvuru tarihi ne zaman?" haberini okumak için TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilisim