Kuzey Irak'ta sürdürülen Pençe Şimşek ve Pençe Yıldırım hava destekli kara harekâtı terör örgütünün çaresizliğini gözler önüne serdi. Teröristbaşı Murat Karayılan, Kandil'e açılan kapı olarak bilenen Hakurk Vadisinin TSK'nın kontrolüne geçtiğini ve bu bölgeye birçok askeri üs bölgelerinin kurulduğunu itiraf etti. Karayılan Şemdinli'den Avaşin'e kadar askeri yollar yapıldığını ve bu yolların bitmesi halinde TSK'nın sınır ötesine günübirlik operasyonlar yapacağını ifade etti.

KALICI ASKERİ BÖLGELERİ KURULDU

Sabah gazetesinin haberine göre: Metina, Zap ve Avaşin'e yönelik kara harekâtlarının bir konseptin devamı olduğunu, son harekâttan önce yürütülen Pençe-3 harekâtında da Hakurk Vadisinin TSK'nın kontrolüne geçtiğini, bu bölgeye kalıcı askeri üs bölgeleri kurulduğunu anlattı.

TERÖRİSTBAŞI KARAYILAN: HER TÜRLÜ YENİ NESİL TEKNOLOJİYİ İLERİ SEVİYEDE KULLANIYORLAR

Teröristbaşı Karayılan, "Yine Haftanin Vadisinde de birçok bölgeyi ele geçirip askeri üs bölgeleri kurup yerleştiler. Adım adım ilerliyorlar. Ancak en kapsamlısı son harekâtlar oldu. Savaş ve keşif uçakları, helikopterler, obüsler, tanklar ve toplarla her türlü yeni nesil teknolojiyi ileri seviyede kullanıyorlar.

"NEREYE GİDERSEM ORAYI ALIRIM DİYEN BİR DEVLET VAR KARŞIMIZDA"

Askeri taktik ve planlarını bazen yanıltıcı yöntemlerle kullanıyorlar. Çağın bütün tekniğini en üst düzeyde kullanıyorlar. Buna bağlı olarak, "Nereye gidersem orayı alırım" diyen bir devlet var karşımızda. Çok kapalı ve taktiksel bir harekat yürütüyorlar.

"SONUÇ ALANA KADAR BÖLGEYİ TERK ETMİYORLAR"

Zendura, Mervanos ve Avaşin'in de birçok noktasına yerleştiler. Buna karşı artık toplu gruplarla mücadele yerine 2'şer ve 3'er kişilik tim savaşı yürütmek zorunda kalıyoruz.

Yeraltı tünelleriyle mücadele etmek istedik, ancak bu tünellere de havadan karadan harekâtlar yapıldı. Yani sonuç alana kadar bölgeyi terk etmiyorlar" dedi.

"TSK NEREYE GİDİYORSA ORADA KALIYOR ÜSLER KURUYOR"

Terör örgütünün eksiklikler yaşadığını ve birçok noktada çaresiz kaldığını anlatan Karayılan şu itiraflarda bulundu: "Gerçekten ciddi anlamda birçok eksikliğimiz vardır. Bu eksikliklerimizden özeleştirimizi veriyoruz. Şu an en büyük gerçeklik budur.

Türk ordusu nereye operasyon yapıyorsa, hiç çıkmayacak şekilde oraya yerleşiyor. Yollar yapıyor, askeri üsler kuruyor. Şu anda da Şemdinli'den başlayarak Irak sınırları içindeki Avaşin-Basyan içinde yer alan Mamreşo Kamp bölgesine karayolu inşa ediyorlar.

Mamreşo bizim en önemli barınma merkezlerimizden biriydi. Bu yolu aktif hale getirdiklerinde artık Şemdinli'den yarım saat içinde buraya anlık kara harekâtı yapabilecekler.

"DÖRT ÖNEMLİ KADROMUZ MİT'İN YEREL İSTİHBARATIYLA HAVADAN VURULDU"

Irak merkezi hükümeti neden sessiz kalıyor bu duruma bilmiyoruz. Afrin'e de harekât yaptılar ve bir daha çıkmadılar. Oradaki bütün köyleri, yerleşim yerlerini ele geçirip Özerk kantonu yok saydılar. Dört önemli kadromuz MİT'in yerel istihbaratıyla havadan vuruldu."

Editör: TE Bilisim