Olası bir göçmen akınına karşı önlemlerini artırmayı amaçlayan Atina yönetimi, geçtiğimiz günlerde Türkiye sınırında kurmaya devam ettiği güvenlik sistemini test etmeye başladı.

Yunanistan'ın, 200 kilometrelik Türkiye sınırında kuracağı güvenlik sisteminde hem fiziksel hem de dijital duvar ve bariyerler yer alıyor.

Yeni otomatik gözetleme ağının amacı ise göçmenleri erken bir evrede tespit etmek, nehirde ve karada gezen ve özel ses cihazlarıyla donatılan devriyelerle sınırı geçmelerini engellemek.

"SINIR GÜVENLİĞİ" İÇİN ÇEŞİTLİ SİLAHLAR

Avrupa Birliği'nin (AB) 2015 ile 2016 arasında yaşanan göçmen krizinden sonra sınır güvenliğini desteklemek için tahsis ettiği 3 milyar euro'luk bütçe ile çok sayıda araştırma ve geliştirme projesi yürütülüyordu. Bu çalışmaların sonucunda çeşitli silahlar ve güvenlik sistemleri geliştirildi.

TEST EDİLMEYE BAŞLANDI

Bu sistemler, Yunanistan-Türkiye sınırı başta olmak üzere Macaristan, Letonya ve AB'nin doğu sınırlarında da test edilmeye başlandı.

Yunanistan Sınır Güvenlik Güçleri, geçtiğimiz günlerde icra edilen denemelerin sırasında kurmakta oldukları güvenlik sistemiyle ilgili bilgileri paylaştı.

Düzensiz göçmenlerin botlarını batıran, daha iyi bir hayat hayaliyle tehlikeli yollara çıkan bu kişileri yasaya aykırı şekilde zorla geri iten, Meriç Nehri üzerinden geçenleri ise dövüp eşyalarını alarak geri gönderen Yunanistan'ın, şimdi de insanlarda sağırlığa yol açabilen uzun menzilli akustik cihazları (LRAD) devreye sokmaya hazırlandığı ortaya çıktı.

Editör: TE Bilisim