Temel atmama töreni nedir? Temel atmama töreninde ne oldu? soruları vatandaşlar tarafından sıkça araştırılmaya başlandı. CHP’li İmamoğlu’nun açılış polemiği sosyal medyada gündem olmuş ve üzerinden geçen zamana rağmen yeniden konuşulan konulardan biri oldu. Büyük tepkilere neden olan tören ile ilgili merak edilen detayları sizler için haberimizde derledik. Peki, Temel atmama töreni nedir? Temel atmama töreninde ne oldu? işte detaylar…

TEMEL ATMAMA TÖRENİ NEDİR?

CHP’li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun İstanbullu halka hizmet için temel atmama töreni sosyal medyada yeniden gündem oldu. AKP’li belediyelerinin temel atma törenlerinin aksine alışılmış olanın dışına çıkmak için “Temel atmama töreni” gerçekleştiren Ekrem İmamoğlu yeniden polemik olmaya başladı.

Arama motorlarında sıkça araştırılıp merak edilen tören, 2019 yılında CHP’li İBB tarafından gerçekleştirilen temel atmama töreni sonrasında ortaya çıkmıştır.

TEMEL ATMAMA TÖRENİNDE NE OLDU?

CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, Kasım 2019'da Silahtarağa İleri Biyolojik Arıtma Tesisi projesini iptal ederek, " temel atmama" programı düzenlemişti.

Ancak gelinin bu noktada, İmamoğlu'nun ‘ihtiyaç yok’ diye ‘temel atmama’ töreni yaparak iptal ettiği tesisin aslında ne kadar önemli olduğunu yaşanan müsilaj olayıyla bir kez daha gözler önüne serilmiş oldu.

Son günlerde sosyal medyada gündem olan deniz salyası sorunu İBB tarafından sessizlikle karşılanınca vatandaşlar sosyal medyada temel atmama töreni konusunu yeniden gündeme taşıdı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, deniz salyası sorununa ilişkin yaptığı açıklamada pazar gününü işaret etti. Kurum, milletle sorunun çözümüne ilişkin atılacak adımların paylaşılacağını söyledi.

İmamoğlu'nun “Temel atmama” şovu pahalıya patladı

Editör: TE Bilisim