Libya'da komut almadan yapay zekayla gerçekleştirilen saldırı ile hedefler yok edilirken, yeni bir dönemin de kapısı aralanmış oldu. Savunmadaki Türkler bir ilke imza atarak tüm dünyada ses getiren saldırının perde arkasındaki kamikaze drone Kargu'yu bu hafta gündemine aldı.

BM RAPORUNDA KARGU-2 İHA'LARININ DÜNYA TARİHİNDE BİR İLKE İMZA ATTIĞI DUYURULDU

Türk askeri savunma sistemi teknolojilerinin başarısı, dünya çapında ses getirmeye devam ediyor. Yerli ve milli üretim İHA/ SİHA’lar, gösterdikleri üstün başarı sayesinde yakından takip edilirken Birleşmiş Milletler tarafından yayınlanan yeni bir rapor, Türk yapımı Kargu-2 İHA’larının dünya tarihinde bir ilke imza attığını duyurdu. Yapay zeka sistemine sahip Kargu-2’lerin Libya’da darbeci Hafter güçlerine karşı elde ettiği zaferde öne çıkan detaylar dünya basınında gündeme oturdu.

CANLI HEDEFLER KOMUT ALMADAN TESPİT EDİLİP VURULDU

Raporda, Libya'daki çatışmalar sırasında Hafter güçlerinin gerçekleştirdiği saldırıların etkisiz hale getirilmesinde efektif bir biçimde kullanılan İHA'ların, sahip olduğu yapay zeka teknolojisi sayesinde canlı hedefleri komut almadan tespit edip vurduğuna yer verildi.

Editör: TE Bilisim