Yerli imkanlarla üretilen Türk S/ İHA’ları dünya basınının gündeminden düşmüyor.

Amerikan Wall Street Journal'da "Silahlı ve düşük maliyetli Türk SİHA'ları muharebe meydanlarını ve jeopolitiği yeniden şekillendiriyor" başlıklı haber kaleme alındı.

“DÜŞMANIN AÇIĞINI İYİ BİLİYOR”

Haberde, İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace'ın Türk SİHA'larının Suriye'deki başarısı hakkında "sonuç oyun değiştirici" sözlerine yer verildi.

Türk SİHA'larının 23 saat boyunca sessizce havada kaldığı, hava savunma sistemlerindeki açıkları yakaladığı hatırlatıldı.

“SAVAŞ UÇAĞI” BENZETMESİ

Gazetenin haberinde Türk SİHA'larının ister grup halinde isterse tek başına uçsun, yalnız pahalı savaş uçaklarının yapabilecekleri görevleri yerine getirdiği belirtildi.

Bayraktar insansız hava aracının Libya'da savaşın kaderini değiştirdiği ve darbeci Hafter'e ağır kayıplar verdirdiği vurgulandı.

DÜNYA İLGİLENİYOR

Haberde ayrıca Amerikan Hava Kuvvetleri Araştırma Laboratuarı'nın Türkiye'nin ürettiğine benzer savaş makineleri üzerinde çalıştığı kaydedildi.

Bayraktar'ı Katar ve Ukrayna'nın da satın aldığı, Polonya'nın sipariş verdiği ve başka NATO ülkelerinin de ilgilendiği belirtildi.

Editör: TE Bilisim