Müzisyenlerin hibe desteği ne zaman yatacak? Müzisyenlere toplam ne kadar destek yapıldı? Sorularının yanıtını sizler için haberimizde derledik. Kültür ve Turizm Bakanlığı sosyal medya hesabı Twitter'dan bir açıklama gerçekleştirdi. Kültür ve Turizm Bakanlığı, müzik emekçilerine 3 bin TL destek verileceğini duyurdu. 3 bin TL destek açıklamasından sonra verileceği tarih ve başvurular ile ilgili ayrıntılar araştırılmaya başlandı. Peki, Müzisyenlerin hibe desteği ne zaman yatacak? Müzisyenlere toplam ne kadar destek yapıldı? İşte tüm detaylar…

MÜZİSYENLERİN HİBE DESTEĞİ NE ZAMAN YATACAK?

Kültür ve Turizm Bakanlığı, müzik emekçilerine verilecek destek ile ilgili açıklama yaptı. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın yaptığı açıklamada şu detaylar yer aldı; "Müzik emekçilerimiz için 'Müzik Susmasın' sloganıyla başlattığımız proje desteği Haziran ayında tek seferde 3 bin TL ödemeyle devam ediyor. Toplam destek miktarını yaklaşık 250 milyon TL'ye ulaştırmış olacağız"

MÜZİSYENLERE TOPLAM NE KADAR DESTEK YAPILDI?

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgilerle müzisyenlerin faaliyet gösterdiği 6 büyük STK ile masaya oturulmuş. 16-25 Aralık 2020 tarihleri arasında 81 ilde müzisyenlerden başvurular alınmaya başlanmış. Başvuru sahiplerinden müzik alanında faaliyet gösterdiklerini bir video kaydıyla kanıtlamaları istenmiş. Ve başka da hiçbir şart öne sürülmemiş.

Program kapsamında Ocak 2021’den başlamak üzere 31 bin müzisyene ayda 1000 lira destek ödenmeye başlamış. Üç ay sürmesi planlanan destek ödemelerinin süresi daha sonra beş aya çıkarılmış. Mayıs ayına kadar kişi başına 5 bin lira destek ödemesi yapılmış. Toplamda 31 bin müzisyene 156 milyon lira destek ödemesiyle katkı sunulmaya çalışılmış.

En son Haziran 2021’de bu program kapsamındaki müzisyenlere 3’er bin lira daha destek ödemesi yapılması kararı alınmış. Böylece haftalık ve günlük yevmiye ile çalışan, sosyal güvencesi olmayan, işini kaybeden ses ve enstrüman sanatçıları ile sektör çalışanlarına verilen desteğin toplam miktarı 250 milyon liraya ulaşmış.

Editör: TE Bilisim