Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zonguldak’tan Denizkurdu Tatbikatı'na canlı bağlantıyla katıldı. Askerleri tebrik ederek başarı dileyen Erdoğan, " TSK içindeki hainlerden temizlendikçe başarıdan başarıya koşuyor" dedi.

"TSK BAŞARIDAN BAŞARIYA KOŞUYOR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

Dost ve kardeş ülkelerin silahlı kuvvetlerinden Türkiye'ye gelen misafirlere hoş geldiniz diyorum.

TSK disiplini, yetenekleri ve kararlılığı bakımından dünyanın en hazır ordularındandır. Son dönemde Doğu Akdeniz'den Suriye ve Irak'taki operasyonlarda ordumuzun kabiliyetlerini görme imkanı bulduk.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) milletimizin iftihar kaynağıdır. 'Ölürsem şehit, kalırsam gazi' anlayışıyla hareket eden TSK, içindeki hainlerden temizlendikçe başarıdan başarıya koşuyor.

"DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Milletimizin ve Kıbrıs Türklerinin hak, hukuk ve menfaatlerinin korunmasında Türk donanması büyük bir kararlılık gösterdi. Mavi Vatan ve Denizkurdu tatbikatları başta olmak üzere bu sene gerçekleştirdiğimiz tüm tatbikatlarda dosta güven, düşmana korku veren başarılara imza attı.

Uluslarası hukuka uygun olarak eğitim amaçlı, kapsamlı organizasyonla Ege Denizi ve Doğu Akdeniz'deki tatbikatın başarıyla yürütüldüğünden büyük memnuniyet duydum. Gelecekte de TSK'yı desteklemeye, gücüne güç katmaya devam edeceğiz.

Milletimizin cumhurbaşkanı, devletimizin başı ve TSK'nın Başkomutanı olarak tatbikatta görev alan tüm askerlerimizi tebrik ederek başarılar diliyorum.

Milletimizin huzuru için toprağa düşen aziz şehitlerimizi rahmetle yaad ediyorum. Destanlar yazan kahramanlarımıza başarılar diliyorum.

Editör: TE Bilisim