Rusya Başkanı Vladimir Putin, mevkidaşı Joe Biden ile gerçekleştireceği zirve yaklaşırken ABD'nin doları ekonomik ve politik savaş için bir araç olarak kullandığını söyledi.

St. Petersburg Ekonomi Forumu'nda konuşan Putin, ek olarak Kuzey Akım 2'nin yaptırımlara tabi olan ana kısmının tamamlandığını da belirtti.

"GAZ AKTARIMI İÇİN HAZIR"

"Kuzey Akım 2'nin ilk hattının birkaç saat önce başarılı bir şekilde tamamlandığını açıklamaktan mutluluk duyuyorum" diyen Putin, ikinci hat için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Almanya'da bulunan kısmın biten kısım ile hala birleştirilmediğini söyleyen Putin, yine de Gazprom'un gaz aktarımına hazır olduğunu dile getirdi.

DOLAR HAMLESİ

Rusya Maliye Bakanı Anton Siluanov, ülkenin varlık fonundaki dolarları sıfırlayarak euro, yuan ve altına geçeceğini söylemişti. Böyle hamlenin olası yaptırımlara karşı dolar riskini azaltmak amacıyla olduğu düşünülüyor.

Bu transferle birlikte 119 milyar dolar değerindeki likit varlık merkez bankasının devasa rezervlerinin arasındaki yerini alacak fakat bu işlemin piyasalara etkisinin ne olacağını tahmin etmek çok zor.

Editör: TE Bilisim