Hafta sonu piknik mesire alanları açık mı? Hafta sonu mangal yapmak yasak mı? Soruları vatandaşlar tarafından sıkça araştırılmaya başlandı. 1 Haziran itibariyle kademeli normalleşmenin ikinci aşaması uygulanmaya başladı. Bu sebeple pek çok vatandaş, daha önce kapalı olan piknik alanları ve mesire yerlerinin açık olup olmadığını; piknik alanları açıldı mı, mesire alanları açık mı, kapalı mı gibi sorularla araştırıyor. Peki, Hafta sonu piknik mesire alanları açık mı? Hafta sonu mangal yapmak yasak mı? İşte tüm detaylar…

HAFTA SONU PİKNİK MESİRE ALANLARI AÇIK MI?

Yaz aylarının gelişiyle birlikte piknik ve mangal yapmak toplumumuzun vazgeçilmez bir alışkanlığıdır. Bu yıl bahar ayları tam kapanma dolayısıyla evlerde geçince vatandaşlar 1 Haziran sonrası piknik ve mesire alanlarına akın etmeye hazırlanıyor. Erdoğan'ın açıklamaları ışığında, piknik alanları açıldı mı, mesire alanları açık mı kapalı mı gibi sorular gündeme geliyor. Haziranda piknik ve mangal yasak mı, serbest mi sorusu da halkın merak ettikleri arasında yer alıyor.

1 Haziran itibariyle sokağa çıkma yasağı akşam 22:00 ile sabah 05:00 saatleri arasına çekildi. Haftasonu yasakları ise Pazar günüyle sınırlı tutuldu. Uzun üredir kapalı olan piknik ve mesire alanları kademeli normalleşmenin ikinci etabında açılacak. Fakat Pazar günleri tam gün yasak olacağı için piknik yapılamayacak.

HAFTA SONU MANGAL YAPMAK YASAK MI?

Mesire alanlarında piknik, spor, yürüyüş, gezi gibi faaliyetlere 1 Haziran itibariyle izin veriliyor. Park, bahçe, sahil ve piknik alanlarında mangal yapmak yasaklanmıştı. Bu konuyla ilgili yeni bir karar gelmedi ancak ilerleyen günlerde bu yasağın da kaldırılması bekleniyor.

Son alınan kararlara göre, piknik yapma yasağına ilişkin bir karar gözükmüyor. Açık havada uyulması gereken kurallar ve tedbirler dikkate alındığı takdirde açık alanlarda piknik yapılabilecek.

Editör: TE Bilisim