2021 DGS sınavı başvuru tarihi ne zaman? DGS sınavı ne zaman yapılacak? Soruları sıkça araştırılmaya başlandı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) kapsamında yapılacak olan sınavın başvurular online olarak Aday İşlemleri Sitemi (AİS) ais.osym.gov.tr adresi üzerinden yapılabilecek. Peki, 2021 DGS sınavı başvuru tarihi ne zaman? DGS sınavı ne zaman yapılacak? İşte tüm detaylar haberimizde yer alıyor…

2021 DGS SINAVI BAŞVURU TARİHİ NE ZAMAN?

Meslek Yüksekokulları ve Açık Öğretim Ön Lisans programları mezunlarının lisans öğrenimine geçişi için uygulanan DGS sınavına başvurular bugün itibariyle başlıyor. DGS başvuru işlemleri 21 Mayıs tarihinden itibaren ais.osym.gov.tr adresi üzerinden yapılacak. DGS başvuru kılavuzu da ÖSYM'nin sitesinden yayımlanacak.

DGS başvuru işlemleri her yıl olduğu gibi bu yıl da ÖSYM'nin 'https://ais.osym.gov.tr/' adresi üzerinden alınacak.

DGS SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

DGS başvurusu bugün itibariyle başlayacak, 31 Mayıs tarihine dek devam edecek. Geç başvuru tarihi ise 8 Haziran olarak belirlendi. Dikey Geçiş Sınavı (DGS) 11 Temmuz 2021 tarihinde uygulanacak.

DGS BAŞVURU ÜCRETİ 2021 NE KADAR?

2021 DGS başvuru ücreti ÖSYM tarafından açıklandı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nden yapılan açıklamada yer alan bilgilere göre 2021 yılı için belirlenen sınav ücreti 150 TL.

Editör: TE Bilisim