Durim Abazi / Özel Haber - Karadağ Cumhurbaşkanı Milo Djukanoviç, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Boşnak Üyesi Şefik Caferoviç ve Hırvat Üyesi Zeljko Komsiç’i kabul etti.

Karadağ Cumhurbaşkanı Djukanociç Boşnak liderlerle yaptığı görüşmede, günümüzün Sırbistan’ı Karadağ ve diğer Balkan ülkelerine yönelik tutumu ister istemez 1990’larda yaşananları hatırlattığını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Djukanoviç, “Korkarım 90’larda yaptığımız hataların tekrarlaması yolundayız. Ancak umarım ki bu yıkımın ivme kazanmasını önleyebiliriz.

Komşu ülkelerdeki Sırpların sözde sorunlarıyla ilgilenme kisvesi altında, bu ülkelerin egemenliği tehdit ediliyor. Yaşananları biliyoruz. Yüz binlerce kişi öldü. Atalarımızın asırlardır inşa ettiği eserleri ve malvarlığının yok olması.

İşlediği suçlar nedeniyle Lahey’de yargılanan bir sürü kişi var.” dedi. Milo Djukanoviç, 1990’larda yaşananlar bir daha meydana gelmeyeceğini umduğunu dile getirdi.

DJUKANOVİÇ’İN PARTİSİ DEVRE DIŞI

Karadağ’da NATO ve AB’nin etkisinin azalması durumunda başka ülkelerin burada etkisini artırabileceğini kaydeden Djukanoviç, bölgede Çin, Rusya, Brezilya ve Hindistan gibi birden çok aktörün etkili olduğuna dikkat çekmişti.

Karadağ’daki seçimlerde en fazla oyu Djukanoviç’in lideri olduğu Sosyalistlerin Demokrat Partisi (DPS) alsa da mecliste hükümetin güvenoyu alması için gerekli çoğunluğu Sırbistan’a ve Sırp kilisesine yakınlığı ile bilinen ittifakın başını çektiği muhalif kanat sağlamıştı.

Batı yanlısı Djukanovic’in DPS’si, Karadağ’da 30 yıl sonra ilk kez hükümette yer almamıştı.

Editör: TE Bilisim