Sabri İşbilen / İstanbul-Özel Haber 

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Diriliş Postası’na konuştu.

Sarıgül, Türkiye’deki muhalefet ile ABD Başkanı Joe Biden arasındaki ilişkiye dair tespitler yaptı, ittifak konusuna da açıklık getirdi.

“KAMUOYU RAHATLAMALI”
ABD Başkanı Joe Biden’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı muhalefeti destekleme açıklamasına değinen Sarıgül, bu çıkışın kabul edilemez olduğunu belirterek şunları söyledi: “Amerika Birleşik Devletleri Başkanı yaptığı açıklamada aynen şunu söyledi. Biz dedi Türkiye’deki muhalefet partilerine destek vermemiz lazım ki iktidar değişsin. Bu laf çok ağır bir laf. ABD Başkanı derhal Türkiye’de hangi muhalefet partisine destek verdiğini mutlaka açıklamalıdır. Bu destek nedir? Destek verirken maddi destek mi, lojistik destek mi, yoksa düşünce desteği mi? Bunların mutlaka ve mutlaka açıklanması lazım. Biden kime destek verdiğini açıklayarak kamuoyunu rahatlatmalı.”

“İTTİFAKA GİRMEYECEĞİZ”
Sarıgül, Türkiye Değişim Partisi’nin ittifaklar konusundaki tutumunu da ortaya koydu.

Herhangi bir ittifakta yer almayacaklarını vurgulayan Sarıgül, “Biz ittifakımızı yurttaşlarımızla yapacağız. Biz ilk turda her partinin kendi adayıyla seçime girmesi görüşünü savunuyoruz. İkinci turda son 2 aday kalınca da oylar şekillenebilir ama biz ilk turda kendi adayımızla gireceğiz.” dedi.

ESKİ CHP'LİYİM
Sarıgül, CHP oylarını böleceği yönündeki iddialara da açıklık getirdi. Cumhuriyet Halk Partisi’nde uzun yıllar siyaset yaptığı ifade eden Sarıgül, bölme iddialarını kabul etmediğini kaydederek, “Benim hiçbir zaman Cumhuriyet Halk Partisi ile bir problemim olmadı. CHP’de benim çok güzel günlerim oldu. Ama CHP içerisinde ben kendi görüşlerimi hayata geçiremeyeceğime inandığım için istifa ettim. Ben 1980 öncesi Cumhuriyet Halk Partiliyim, yeni Cumhuriyet Halk Partili değilim. Biz bölmek için yola çıkmadık, biz aksine bütünleştirmek için yola çıktık.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim