Türkiye güçlü bir enerji devleti haline geliyor” Azerbaycan Enerji Bakanı Perviz Şahbazov, Türkiye’de son dönemde enerji alanında yaşanan gelişmeleri bu sözlerle değerlendirdi.

Azerbaycanlı Bakan, 4. Türkiye Enerji ve Doğal Kaynaklar Zirvesi’nde konuştu.

Türkiye ve Azerbaycan’ın bölgesel iş birliği sürecinde aktif ve kilit aktörler olduğunun altını çizdi. “Türkiye, Karadeniz’de zengin doğalgaz rezervlerinin keşfiyle güçlü bir enerji devleti haline geliyor. Türkiye’nin enerji gücünü artıracak bu adımları memnuniyetle karşılıyoruz. Aynı zamanda, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki faaliyetlerini de açık bir şekilde destekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Bu yılki zirvenin “Türkiye’nin Enerjisi” başlığı ile düzenlendiğini hatırlatan Şahbazov, “Çünkü Türkiye’nin enerjisi büyük bir coğrafyayı aydınlatmakta, güvenlik, istikrara, barış, gelişme ve kalkınma temin etmektedir” dedi.

Azerbaycan'ın Türkiye'deki yatırımı olan Star Rafinerisi'nin önemine de değinen Şahbazov, Azerbaycan'ın Türkiye'deki yatırımının 18.3 milyar dolara, Türkiye'nin Azerbaycan'daki yatırımının ise 13 milyar dolara yükseldiğini kaydetti.

Azerbaycanlı Bakan, "Yeşil enerji alanında tarih yazmanın zamanının geldiğini düşünüyorum" dedi.

Editör: TE Bilisim