Metroya neden beton döküldü? Sorusu vatandaşlar tarafından sıkça araştırılmaya başlandı. AK Parti döneminde yapımına başlanan Sancaktepe-Yenidoğan metro hattı CHP'li Ekrem İmamoğlu yönetimindeki İBB tarafından beton dökülerek kapatıldı. Göreve geldiği günden itibaren vaatlerinin aksine yapılan projeleri de engelleme ve durdurma yolunu seçen İmamoğlu'nun bu hamlesine tepkiler yükseldi. Peki, Metroya neden beton döküldü? İşte detaylar…

METRO HATTINDAKİ OLAYA TEPKİLER ÇIĞ GİBİ BÜYÜDÜ!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu göreve geldiği günden itibaren elle tutulur bir projeye imza atmadı. AK Parti döneminde yapılan bir çok projeyi kendi yapmış gibi göstererek PR yapan İmamoğlu altından kalkamadığı projeleri ise durdurma kararı aldı.

Göreve geldikten sonra " Temel atmama" programı bile düzenleyen Ekrem İmamoğlu'nun son skandalı ise inşaatına başlanan Sancaktepe-Yenidoğan metro hattını durdurmak oldu.

AK Parti döneminde yapımına başlanan Sancaktepe-Yenidoğan metro hattı CHP'li Ekrem İmamoğlu yönetimindeki İBB tarafından beton dökülerek kapatıldı. İBB'nin yaptığı beton dökerek metro hattı kapatma işine vatandaşlardan ve siyasilerden tepkiler yükseldi.

METROYA NEDEN BETON DÖKÜLDÜ?

Gelen tepkilerin ardından bir açıklama yapan İmamoğlu, metro hattına beton döküp kapatmasına rağmen durumu savundu. İmamoğlu, "Projede iptal yok, daha verimli şekilde yeniden ele alacağız" ifadelerini kullandı.

Projenin yapılacağı tarihe ilişkin bilgilendirme yapmayan İmamoğlu, "2017'de durdurulmuş olan Yenidoğan-Emek Metro Hattı Cumhurbaşkanlığı tarafından da verimli bulunmayarak yatırım programına alınmadı ve 3 kez reddedildi. Şaftlarda çökme riskine karşı güvenlik önlemi aldık. Projede iptal yok, daha verimli şekilde yeniden ele alacağız" iddiasında bulundu.

Editör: TE Bilisim