CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısında, ittifak ortağı HDP'nin kapatılması istemiyle yeniden açılan davaya ilişkin çirkin ifadeler kullandı.

Kılıçdaroğlu, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının HDP'nin kapatılması için hazırladığı iddianameyi eleştirdi. HDP'lilerin 6-8 Ekim olaylarında Türkiye'yi karıştırmak için yaptığı açıklamaları, bugüne kadar PKK kamplarında verilen pozları unutarak şu ifadeleri kullandı:

KILIÇDAROĞLU'NDAN HDP'YE TAM DESTEK

"Şiddet uyguluyorsa kapatın, eyvallah. Baskı uyguluyorsa kapatın, eyvallah. Partinin yöneticileri, ellerine silah alıp ortalıkta geziyorlarsa eyvallah, zaten savcı harekete geçer. Ama savcı, siyasi otoritenin talimatıyla harekete geçiyorsa orada demokrasi yok demektir, demokrasiyi yok ediyorsunuz demektir."

YARGITAY CUMHURİYET BAŞSAVCISINA ÇİRKİN SÖZLER

Kılıçdaroğlu, HDP ile birlikteliğini demokrasi ve ifade özgürlüğü altında maskelemeye çalışarak, iddianameyi hazırlayan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısını hedef alarak şu ifadeleri kullandı:

"Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısına talimat verip, küçük ortağın büyük ortağı esir aldığı bir ortamda talimat verip, 'Bunu yapacaksın.' diye harekete geçiliyorsa orada demokrasi yoktur." ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim