Telafi eğitimi başladı mı 2021? Telafi eğitiminde dersler zorunlu mu? Soruları veli ve öğrenciler tarafından merak edilip sıkça araştırılmaya başlandı. Binlerce öğrenci ve velinin merakla takip ettiği telafi eğitimi süreci ile ilgili detaylar belli oldu. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk imzasıyla illere yazı gönderildi. Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) telafi eğitimi programın tarihleri ve detayları merak edilmeye başlandı. Peki, Telafi eğitimi başladı mı 2021? Telafi eğitiminde dersler zorunlu mu? İşte tüm detaylar haberimizde…

TELAFİ EĞİTİMİ BAŞLADI MI 2021?

Telafi eğitimi 5 Temmuz'da başlıyor. Eğitim, 5 Temmuz-31 Ağustos arasında uygulanacak

Program kapsamında okul, ilçe ve il genelinde gerçekleştirilecek bilimsel, sosyal, kültürel, sportif eğitim faaliyetleri ile etkinliklerin "https://telafidebendevarim.meb.gov.tr" adresinde yer aldığı bildirilen açıklamada, il genelinde düzenlenecek eğitim faaliyetleri için tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla iş birliği yapılarak tesislerin bedelsiz olarak kullandırılması, valiliklerce oluşturulacak kurul koordinasyonunda gerekli planlamaların yapılacağı belirtildi.

Buna göre, 21 Haziran-2 Temmuz 2021 arasında başvuru, planlama iş ve işlemleri, 5 Temmuz-31 Ağustos arasında ülke genelinde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumlarında il milli eğitim müdürlükleri tarafından valiliklerin koordinasyonunda eğitim faaliyetleri yapılacak.

TELAFİ EĞİTİMİNDE DERSLER ZORUNLU MU?

Gönüllülük esasına göre öğrenciler, öğretmenler ve velilere yönelik eğitim faaliyetlerini gerçekleştirmek üzere planlanacak program, eğitim faaliyetleri fiziksel, sosyal-duygusal, akademik gelişim ve özel eğitim alanı olmak üzere dört ana temaya uygun olarak planlanacak.

Editör: TE Bilisim