Yaklaşık 10 yıldır devam eden Kim Milyoner Olmak İster'in 13 Haziran 2021 tarihli 938. bölümü yine heyecanlı dakikalara sahne oldu. Kim Milyoner Olmak İster sorularını ilgiyle takip eden seyirciler soruları internet ortamında da araştırmaya başladı. ATV ekranlarında Kenan İmirzalıoğlu’nun sunumuyla bu akşamki Milyoner yeni bölümde yarışmacıya yöneltilen 22 Kasım 1963 John Kennedy suikastinde arabada kaç kişi vardı?" sorusu merak konusu oldu. İşte "22 Kasım 1963 John Kennedy suikastinde arabada kaç kişi vardı? şeklindeki Milyoner sorusu ve doğru cevabı!..

22 Kasım 1963 John Kennedy suikastinde arabada kaç kişi vardı?

A: 2

B: 4

C: 6

D: 8

Doğru yanıt: B

Başkan John Fitzgerald Kennedy suikastı,  ABD'nin otuz beşinci başkanı John Fitzgerald Kennedy, 22 Kasım 1963 Cuma günü saat 12.30'da Dallas'ta öldürülmesi olayı.[1][2][3]

Kennedy, 1964 seçimlerindeki rakibinin Arizona'nın cumhuriyetçi senatörü Barry Goldwater olacağına ve onu ezici bir yenilgiye uğratırsa istediği reform yasalarını Kongre'den geçirecek gücü elde edeceğine inanıyordu. Bu planını gerçekleştirmesini engelleyecek en önemli sorun, yardımcısı Johnson'ın eyaleti Texas'ta her ikisi de Demokrat olan Vali John B. Conally ile Senatör Ralph Yarborough arasında süren çekişmeydi. Kennedy seçmenlere karşı bir birlik görünümü yaratmak amacıyla iki siyasetçiyi yanına alarak eyalette bir gezi düzenlemeyi kararlaştırdı.

22 Kasım 1963 Cuma günü, yerel saat ile 12.30'da eşiyle birlikte açık bir araba içinde Dallas'ta bir konvoyun arasında ilerlerken ateş açıldı. Ensesinden, boğazından ve başından üç kurşun alan Kennedy, Parkland Hastanesi'ne götürülürken yolda öldü. Vali Connally ağır yaralanmasına karşın kurtarıldı. Başkan Yardımcısı Johnson aynı gün yemin ederek başkanlığı üstlendi.

Aynı gün cinayetin sorumlusu olarak yakalanan 24 yaşındaki Dallaslı Lee Harvey Oswald, iki gün sonra bir gece kulübünün sahibi olan Jack Ruby tarafından Dallas polis müdürlüğünün önünde öldürüldü.

Editör: TE Bilisim