NATO ülkelerinin liderleri, bugün bir araya gelecekleri zirvede Çin, Rusya, siber tehditler gibi sınamalara karşı NATO'nun gelecek 10 yılda izleyeceği yolu belirlemeye çalışacak.

NATO Zirvesi'nin başlıca konuları arasında İttifakın gelecek 10 yılına yön verecek yol haritası hakkındaki kararlar, NATO'nun stratejik konsepti, Rusya, Çin'in yükselişi, iklim değişikliğinin güvenliğe etkisi, siber tehditler ve yıkıcı teknolojiler, Afganistan'daki NATO misyonunun sonlandırılması gibi birçok başlık bulunuyor.

ART ARDA GÖRÜŞMELER DEVAM EDİYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Brüksel'deki NATO Zirvesi kapsamında Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile görüşmesi sona erdi. Ardından İngiltere Başbakanı Boris Johson ile 25 dakika görüştü. İngiltere Başbakanlık Ofisi görüşmenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Johnson, iki ülke arasındaki ilişkiyi ticaret ve savunma dahil birçok alanda derinleştirmede anlaştığını açıkladı. Erdoğan, sonrasında Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüşme gerçekleştirdi. 

Görüşmede, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ile NATO Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Başkanı Osman Aşkın Bak da yer aldı.

AİLE FOTOĞRAFI ÇEKTİRİLDİ

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in liderleri karşılamasının ardından aile fotoğrafı çektirildi.

Ardından da NATO Liderler Zirvesi Oturumu başladı.

ERDOĞAN MİÇOTAKİS İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan oturumdan sonra ikili görüşmelerine devam etti. Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'i kabul etti.

GÖZLER BİDEN GÖRÜŞMESİNDE

Türkiye saati ile 18.00'de de gözler Erdoğan'ın Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden ile yapacağı görüşmede olacak.

Editör: TE Bilisim