2021 kurumlar vergisi ne zaman ödenir? Kurumlar vergisi ödeme nasıl yapılır? Soruları vatandaşlar tarafından sıkça araştırılmaya başlandı. Yakın zamanda Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'ın kurumlar vergisi ile ilgili indirim açıklaması yapmış ve merak uyandırmıştı. Ekonomi gündeminde daha yoğun bir şekilde araştırılmaya başlanan haberin detayları ve indirim oranı haberimizde yer alıyor. Peki, 2021 kurumlar vergisi ne zaman ödenir? Kurumlar vergisi ödeme nasıl yapılır? İşte tüm detaylar haberimizde…

2021 KURUMLAR VERGİSİ NE ZAMAN ÖDENİR?

Kurumlar Vergisi, her nisan ayının ayının 1'i ile 25'i arasında ilgili vergi dairesine sunulan Kurumlar Vergisi Beyannamesi ile birlikte mükellefin bağlı olduğu vergi dairesine ödenir. Ödemeler anlaşmalı bankalar aracılığıyla da yapılabilir. Mükelleflerin farklı şube, büro, mağaza, imalathane ya da iş yerleri için ayrı beyanname vermesine gerek yoktur. Her bir mükellef, vergiye tabi kazancının tümü için tek bir beyanname verir.

KURUMLAR VERGİSİ ÖDEME NASIL YAPILIR?

Kurumlar Vergisi, mükelleflerin Nisan ayının 1'i ile 25'i arasında ilgili vergi dairesine sunmak zorunda oldukları Kurumlar Vergisi Beyannamesi ile birlikte mükellefin bağlı olduğu vergi dairesine ödenir.

Editör: TE Bilisim