Bakan Murat Kurum, müsilaj sorununa ilişkin yaptığı değerlendirmede, ülke çapınca bir seferberlik şuuru oluştuğunu vurgulayarak, "Yaptığımız çevrimiçi toplantılarla karşılaştırmalı analizler yapıyoruz. Bilimsel çalışmaları yakından takip ediyoruz." dedi.

"SAHADA BİNLERCE PERSONEL GÖREV YAPIYOR"

Sahada bin 550 personelin çalıştığını vurgulayan Bakan Kurum, "46 tekne ve karadan temizleme ekipmanlarımızla çalışmalarımızı yürütüyoruz. 7 gün boyunca yapmış olduğumuz çalışmalar çerçevesinde toplamda 2 bin 684 metreküp müsilajı topladık. Farklı noktalardan 550 numune aldık." ifadelerini kullandı.

"TEHKİKELİ ATIK VEYA TOKSİK ÖZELLİK GÖSTERMİYOR"

Yapılan ilk çalışmalar neticesinde, müsilajın tehlikeli atık veya toksik özellik göstermediğini tespit ettiklerini ifade eden Bakan Kurum, "Kısa ve uzun vadeli eylem planlarımızı hayata geçiriyoruz. Şunu çok rahat söyleyebilirim ki; yaptığımız bu çalışmalarla Marmara Denizi'miz bugün, dünden, bir hafta öncesinden çok daha temiz durumda." şeklinde konuştu.

ARITMA TESİSLERİNE KISITLAMA

Bakan, artıma tesislerinin deşarj standartlarına kısıtlama getireceklerini belirterek, " Marmara Denizi'ne kirlilik taşıyan kaynakların tamamını kontrol altına almak için, tüm arıtma tesislerine Sürekli Atıksu İzleme Sistemi getiriyoruz." dedi.

Editör: TE Bilisim