Gökhan Yılmaz / Özel Haber -  Filistin asıllı ABD’li Bella Hadid, özellikle İsrail’in Gazze’ye yönelik başlattığı ve 11 gün süren saldırıları sırasında Filistin adına kamuoyu oluşturmasıyla öne çıktı. ABD’de düzenlenen Filistin’e destek gösterilerine katılan, sosyal medyadaki milyonlarca takipçisine İsrail’in işlediği insanlık suçlarını anlatan Bella Hadid, Yahudi lobiler tarafından gazetelere ilan verilerek hedef gösterilmişti.

GAZZE’Yİ DÜNYAYA ANLATTI

İsrail medyası ise Bella Hadid’in başını çektiği birçok ünlünün İsrail karşıtı kampanyalara katılarak Filistin lehine algı operasyonu yürüttüğünü, İsrail’in çok uzun zaman sonra insanları etkileme gücünü kaybettiğine dair analizler yayınlamıştı. Netanyahu’nun süreci kötü yönettiğini vurgulayan İsrail medyasını gündeminde bu kez yeni Başbakan Naftali Bennet oturdu.

BELLA ÇALIŞMAYA BAŞLADI BİLE

Nitekim Bella Hadid, Bennett başbakanlık koltuğuna oturur oturmaz yaptığı paylaşımla tüm dikkatleri yeniden üzerine çekti. 44 milyon takipçi olan Bella Hadid İnstagram hesabından yaptığı paylaşımda Bennett’in “Bir sürü Arap öldürdüm, bunda sorun yok” dediğini hatırlatan Filistin asıllı model, Bennett’in Netanyahu’dan daha iyi olmadığını belirtti.

BENNETT’İ AKLAMAYA BAŞLADILAR

İsrail medyası ise taze Başbakan Bennett’i aklamak için işe koyuldu. Bennett’in böyle bir söz söylemediğini öne süren İsrail medyası, Bennett’in kullandığı ifadelerin, “askerliğim çerçevesinde çok sayıda teröristi öldürdük ve bu iyi bir şey ve daha fazla terörist öldürmemiş olmamız çok yazık, çünkü İsrail’e zarar vermeye çalışan herkes ölmeli” olduğunu hatırlattı. Siyonist Yahudilerin temel bakışını ortaya koyan bu ifadeler, İsrail’e karşı olan herkesin “terörist” olarak sınıflandırdığını da bir kere daha gözler önüne serdi. Netanyahu’dan daha sağcı olduğunu ispatlamak adına, Kudüs’te gerilimin tırmanmasına sebep olan ve Gazze’ye yönelik İsrail saldırılarıyla son bulan provokatif sözde Bayrak Yürüyüşü’ne izin veren Bennett’in algı yönetme gücü merak konusu oldu.

Editör: TE Bilisim