Türkiye’nin cari açık verdiği ürünleri yerlileştirme amacıyla yola çıkan Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı gün geçtikçe istenilen düzeye ulaşıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ilan ettiği programın ilk çağrısı olan makine sektöründe desteklenecek işletmeler arasında yer alan WAT Motor, ilk endüstriyel servo motor prototiplerini üretti.

“YÜKSEK KAPASİTELİ MOTORLARI DA ÜRETEBİLİYOR”

Bakan Varank Tekirdağ’ın Kapaklı ilçesindeki Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesini ziyaret etti. WAT Motor hakkında şirket yetkililerinden bilgi alan Varank, Firmanın elektrikli motor üretiminde Türkiye'nin köklü firmalarından biri olduğuna işaret etti. Varank, "WAT Motor, elektrikli, endüstriyel ve servo motorların üretimini gerçekleştiriyor. Beyaz eşya küçük ev aletleri motorlarıyla birlikte büyük, endüstride kullanılan yüksek kapasiteli motorları da üretebiliyor." diye konuştu.

JAPONYA VE ALMANYA’YA BAĞLI KALINMAYACAK

Türkiye’nin yıllarca Japonya ve Almanya’nın yerlileştirilen ürünlerinin muadillerini kullandığını belirten Bakan Varank, servo motorların Türkiye’nin çok ciddi ithal ettiği ürünler olduğunu vurguladı. Varank, buradaki projenin başarılı olmasıyla birlikte artık servo motorlarının seri üretimine geçileceğini ve yurt dışına açık verilmeyeceğini söyledi.

20 MİLYON DOLAR İHRACAT GERÇEKLEŞTİ

Fabrika’nın geçen yıl 20 milyon dolar ihracat yaptığına dikkat çeken Varank, şunları belirtti:

Pazarın büyümesi, yeni ürünlerin piyasaya çıkmasıyla 30 milyon dolar ihracatı hedefliyor. Türkiye'nin katma değerli üretimle büyümesini istiyoruz. WAT Motor gibi firmalarımız da hem verimli motor üretimi hem de elektrikli motorlarda yeni teknolojilerin kullanımıyla çok daha katma değerli ürünleri piyasaya sürmeye başladı. İnşallah önümüzdeki dönemde böyle firmalarımızın başarılarıyla daha fazla gurur duyacağız.

Teknoloji odaklı Sanayi Hamlesi Programı ile yıllarca ithal edilen ve cari açık verilen ürünlerin yerli üretimle geliştirilmesi ve bu sayede Türkiye’nin dışa bağımlılığının azalması hedefleniyor.

Editör: TE Bilisim