Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Biden arasında gerçekleştirilen ikili görüşme dünya basınının gündemindeydi.

Anbean takip edilen görüşme sonrası bir görüntü dikkatlerden kaçmadı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Biden ile ikili görüşmesinde kameralara yansıyan fotoğrafta Erdoğan’ın tercümanı hem Türkiye’de hem de Türkiye’yi yakından takip eden Arap medyasında gündem oldu.

KARA LEKE!

Herkesin merak ettiği bu kişinin Merve Kavakçı’nın kızı Fatima Gülham Abushanab olduğu belirtildi. Abushanab’ın Cumhurbaşkanlığı'nda uluslararası ilişkiler uzmanı olarak görev yaptığı biliniyor.

1999’da Meclis’e giren Merve Kavakçı’nın başörtülü olması nedeniyle büyük tepki gösterilmiş ve vekillik yeminini edemeden TBMM’den çıkarılmıştı. Yaşanan bu olay ise kara bir leke olarak hafızalara kazınmıştı.

Erdoğan-Biden görüşmesi ile bu kez Merve Kavakçı değil Kavakçı’nın kızı Fatima geldi. Sosyal medyada paylaşılan fotoğraf ise “Türkiye’nin sessiz devrimi” olarak nitelendirildi.

“TÜRKİYE’NİN KİMLİĞİ İSLAM’DIR”

Sosyal medyadaki Arap kullanıcılar da görüntüyü övgü dolu sözlerle gündeme getirdi.

Katarlı Fehd Şihrani adlı sosyal medya kullanıcısı, Erdoğan’ın Biden ile görüşmesinde başörtülü bir tercüman seçtiğini hatırlatarak “Biden’a ‘Türkiye’nin asıl kimliği İslam’dır’ mesajı. Günümüz Türkiye’sinde kapalı kadınlar devletin en üst kademesinde göre alabiliyorlar” ifadelerine yer verdi.

BAŞÖRTÜSÜ DÜŞMANLARI ÜZGÜN!

Bir diğer Twitter kullanıcısı Muhammed Salahaddin, fotoğrafı alıntılayarak şu notu düştü:

Başörtülü tercüman kadın Erdoğan ve Biden görüşmesinde Erdoğan’ın tercümanlığını yaptı. Övünç ve şeref; başarı ve çabasıyla en iyi yerlere gelen Müslüman kadının önüne geçemez. Ayrıca, Özellikle Fransa gibi başörtüsü ile mücadele eden Avrupa ülkelerine ve Arap coğrafyasında bu görüntülere üzülen laik Arapları teselli edecek bir şey yok.”

Editör: TE Bilisim