Türkiye’yi karıştırma planının ikinci ayağı da dün İzmir’de devreye sokuldu. Onur Gencer isimli saldırgan, HDP İzmir İl Başkanlığı’na silahlı saldırı düzenledi. Saldırıda bir parti çalışanı öldü. HDP’li isimler tek elden çıkan metinle devleti ve hükümeti suçladı, hedeflenen provokasyona omuz verdi.

PLANININ İKİNCİ AYAĞI

Dubai merkezli kumpasla sonuç elde edemeyenler bu sefer sokakları hareketlendirme planını uygulama başladı. HDP İzmir İl Başkanlığı’na silahlı saldırı düzenleyen Onur Gencer, bir parti çalışanını öldürdü. Yakalanan katil zanlısı Gencer, “Kimse ile bir bağlantım yok” demesine rağmen, HDP ve ortakları jet hızıyla hükümeti hedef gösterdi. PKK destekçileri eylem yaptı.

DERİN SORU İŞARETİ

HDP’ye PKK terör örgütü ile iltisakı nedeniyle açılan kapatma davasının hemen ardından bu kanlı saldırının gerçekleştirilmesi kafalarda derin soru işaretleri bıkarken, provokasyona karşı en net tepkiyi AK Parti verdi. Saldırıyı kınayan Parti Sözcüsü Ömer Çelik, toplumun huzurunu bozmaya çalışan provokasyonlarla sonuna kadar karalılıkla mücadele edeceklerini vurguladı. 

İzmir’deki silahlı saldırı

İzmir’in Konak ilçesindeki HDP İzmir İl Başkanlığı’na giren silahlı saldırgan, tabancayla etrafa ateş açtı. İl başkanlığının camlarının kırıldığı saldırının ardından iş merkezinin çatı katına çıkan kişi, polislerce gözaltına alındı. Olayla ilgili açıklama yapan İzmir Valiliği, saldırgan O.G’nin, saat 11.00 sıralarında HDP İl Başkanlığı’na geldiği, parti çalışanı D.P’yi tabanca ile ateş ederek öldürdüğü belirtildi. Şüphelinin yakalandığı aktarılan açıklamada, olayın tüm yönleriyle araştırıldığı kaydedildi.

-‘Şiddet PKK’nın stratejik seçeneği’

Editör: TE Bilisim