Ülkemizin tarihi ve doğa güzelliklerini anlatmaya kalsak belli vaktimizi yetmez. O yüzden bugün Latmos Dağı üzerinde kurulan Herakleia Latmos Antik Kenti hakkında bilgi vereceğiniz. Zaman zaman televizyonlara da konu olan eşsiz güzelliğin nerede olduğu ve nasıl gidildiği merak edilmektedir. Peki, Latmos antik kenti nerede? Latmos antik kenti hangi ilde?

Latmos antik kenti nerede? Latmos antik kenti hangi ilde?

Bafa Gölü’nün doğusunda, Aydın ve Muğla sınırları içerisinde, Batı Menteşe Dağları sisteminde yer alan 124 km² büyüklüğündeki Beşparmak Dağları ya da antik adıyla Latmos, doğal ve kültürel kaynak değerleri bakımından Türkiye’nin en önemli alanlarından birisi. Eşsiz manzarası ve tarih kokan yapıtlarıyla dikkat çekiyor. Bu güzel antik kentte 1.000 yıllık bir kilise, 8.000 yıl önceye dayanan çizimler ve sıra dışı kaya oluşumları dikkat çekiyor. Çam ormanlarıyla kaplı yollarda doğa yürüyüşü yapabilirsiniz.

Latmos dağı üzerinde milattan öncesine ait yollar bulunmakta. O dönemlerde yaşayan insanların ibadet yerlerine ulaşmak için gizli geçitler ve yollar inşa etmiş. Daha sonrasında, bölgede Hıristiyanlık döneminde bu kutsal yollar, hac yolu olarak da kullanılmış. Antik yollar günümüze bozulmadan ulaşmayı başarmış. Siz de Aydın araç kiralama olanaklarına göz atarak antik şehre ulaşabilir ve bu yollarda yürüyerek tarihin sizi sarmalamasına izin verebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim