2020 Avrupa Şampiyonası’nda çıktığı her iki maçta ta mağlubiyet alan millilerimizin gruptan çıkabilecek mi sorusu arama motorlarında sıkça araştırılmaya başlandı. Milliler, turnuvanın açılış maçını İtalya’ya karşı 3-0 kaybetmişti. İkinci maçta ise Bakü’de Galler ile karşılaşan Şenol Güneş ve öğrencileri, bu maçı da gol atamadan mağlup tamamladı. Bunun üzerine milli takımın gruptan nasıl çıkacağı soruları akıllara geldi. Peki, Milli Takım EURO 2020'de gruptan nasıl çıkar? İşte o ihtimaller!

MİLLİ TAKIM EURO 2020'DE GRUPTAN NASIL ÇIKAR?

Grubun ilk maçında İtalya'ya 3 golle kaybeden Ay Yıldızlılar, ikinci müsabakada karşılaştığı Galler'e de mağlup olarak ilk 2'ye girme şansını yitirdi. İtalya'ya 3-0, Galler'e ise 2-0 kaybeden Türkiye, ilk ikiye girme şansını kaybederken gruptan çıkmak için en iyi dört üçüncü takım arasında girmeye çalışacak.

İŞTE O İHTİMALLER!

İlk 2 maçta puan alamayan Milliler, diğer gruplardaki sonuçlar beklemek zorunda kalacak. İsviçre karşısında gruplardaki en iyi 4 üçüncüden biri olmak için mücadele edecek. Turnuvada her gruptan ilk 2 ile 6 grubun en iyi 4 üçüncüsü 2. tura yükselecek.

EURO 2020'de bir üst tura adını yazdıracak olan üçüncü takımları belirlemek için grupta toplanan puanlara bakılacak. Puanların eşit olması halinde, daha iyi averaja sahip olan takımlar son 16 turuna kalma hakkını elde edecek.

Puanlar ve averajların da eşit olması halinde, daha fazla gol atan ekipler, bir üst tur şansını elde edecek.

Editör: TE Bilisim