Protokole Çankırı Karatekin Üniversitesi adına Rektör Prof. Dr. Harun Çiftçi, Iğdır Üniversitesi adına ise uzun yıllar ÇAKÜ’de görev yapmış olan ve şu an Iğdır Üniversitesi Rektör Yardımcısı olan Prof. Dr. İbrahim Demirtaş imza attı.

Proje Danışmanlığını Çankırı Karatekin Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Yazılım Birimi Sorumlusu Selman Göktaş’ın yaptığı protokol kapsamında, Çankırı Karatekin Üniversitesi tarafından özel yazılımla geliştirilen öğrenci ve personel otomasyon sisteminin Iğdır Üniversitesi tarafından kullanılması ve iki üniversitenin otomasyon sistemini birlikte geliştirilmesi planlanıyor.

Protokol ile ilgili açıklama yapan Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi,” Bizim Bilgi İşlem Daire Başkanlığı olarak çok gelişmiş bir teknik altyapımız yanında alanında iyi yetişmiş bir yazılım ve teknik ekibimiz var. Geliştirdiğimiz özel yazılım ve programlar birçok üniversitenin yanı sıra Yükseköğretim Kurulu tarafından da kullanılıyor.  Biz bu teknik altyapıyı ve yetişmiş nitelikli insan sermayemizi ülkemizin gelişimi ve büyümesi için her zaman olduğu gibi diğer paydaşlarımız ve dinamiklerle paylaşıyoruz ve paylaşmaya da devam edeceğiz. Bu protokol ile bizim ekibimizin geliştirdiği personel/öğrenci otomasyon sistemini arkadaşlarımız Iğdır Üniversitesi sunucularına kuracak ve gerekli uygulamalar yapılacak.  Bu sistemle iki üniversitenin teknik ekipleri tarafından sistem daha da geliştirilerek iki üniversitenin ortak kullanımına sunulacaktır. Protokolün her iki tarafa hayırlı olmasını diliyorum. Başlattığımız bu ikili işbirliğinin geliştirilerek diğer alanlarda da ortak çalışmalara kapı açacağına inanıyorum” dedi.

Iğdır Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Demirtaş ise, “ Uzun yıllar yönetici olarak görev yaptığım Çankırı Karatekin Üniversitesinde, Bilgi İşlem Daire Başkanlığı bünyesinde görev yapan arkadaşlarımın başarılı çalışmalarını ve yazılım projelerine yakından şahidim. Iğdır Üniversitesi olarak bu bilgi ve birikimi kendi teknik altyapımız ve ekibimizle entegre ederek personel/öğrenci otomasyon sistemimizi daha işlevsel hale getirmek için bu protokolü imzaladık. Sayın Rektörümüze bu işbirliğine yaklaşımı ve destekleri için teşekkür ediyorum. Bende bu işbirliğinin ileride daha iyi ortak çalışmalara evirileceğine inanıyorum. Bu protokol ile iki üniversite arasında teknik bağın yanı sıra artık manevi bir bağda kurduk. İlişkilerimiz daha ileri seviyede devam edecek. “  şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim