Gün içerisinde gerçekleşen seçim heyecanı sonrasında sarı kırmızılı taraftarlar tarafından sıkça araştırılan Eşref Hamamcıoğlu kimdir, nereli? Eşref Hamamcıoğlu kaç yaşında? soruların yanıtını sizler için araştırdık. Galatasaray'da seçim heyecanı yaşanıyor. Eşref Hamamcıoğlu başkan adayları arasında yer alırken, hayatı ve kariyeri merak konusu oldu. Eşref Hamamcıoğlu'nun hayatı başta Galatasaraylılar olmak üzere tüm futbolseverler tarafından merak ediliyor. Peki, Eşref Hamamcıoğlu kimdir, nereli? Eşref Hamamcıoğlu kaç yaşında? işte detaylar haberimizde…

EŞREF HAMAMCIOĞLU KİMDİR, NERELİ?

7 Mart 1954’te İstanbul’da dünyaya geldi. Sonra hayatını Galatasaray şekillendirmeye başladı.1974’te Galatasaray Lisesi’nden, 1980'de Sorbonne’dan mezun oldu.

Çocukluğumdan bu yana Galatasaray’ı hiç yalnız bırakmadım, o da beni... Önce öğrencisi, hemen ardından da destekçisi oldum. Galatasaray’la doğdum, Galatasaray’la büyüdüm.

Yönetim Kurulu Üyesi, Muhasip Üye, Divan Kurulu Başkan Yardımcılığı ve son olarak Divan Kurulu Başkanlığı görevleriyle 1994’ten bugüne dek Galatasaray Spor Kulübü için çalıştım. Ne mutlu bana ki Galatasaray kültürünün temsilcileri olan; Galatasaraylılar Yardımlaşma Vakfı (GSYV), Galatasaray Eğitim Vakfı (GEV), Galatasaraylılar Derneği ve Galatasaray Spor Kulübü’ne çeşitli kademelerde hizmet vermenin gururunu yaşıyorum.

Ülkemizin ve Galatasaray’ın aydınlık yüzünü farklı alanlarda da temsil etme şansı buldum. Dış ilişkilerimizi güçlendirmeyi hedefleyen çalışmalarla Türk-Fransız Ticaret Derneği Başkanlığı’nı yürüttüm. Bir TÜSİAD üyesi olarak, TÜSİAD çatısının altında, dokuz yıl boyunca Fransa Lobi Grubu Başkanlığı yaptım ve kurucuları arasında olduğum "Institut du Bosphore- Paris" ile önemli çalışmalarda yer aldım. Ayrıca Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi, YASED ve DEİK kurumlarına da üye olarak katkı sağladım.

Editör: TE Bilisim