Galatasaray bugün 38. başkanını seçerken sosyal medyada "beyaz oy, beyaz liste" konusu gündem oldu. Vatandaşlar Beyaz oy ne demek? Beyaz oy, beyaz liste ne anlama geliyor? sorularının yanıtını merak etti. 

1905'te kurulan Galatasaray'ın ilk başkanlığını Ali Sami Yen yapmıştı. 116 yılda 37 başkanın görev aldığı Sarı-Kırmızılılarda bugün 38. başkan seçimlerinin heyecanı yaşandı.

Seçim için 4 bin 731 üye Galatasary Lisesi'ne gelerek, kartlarını aldı. Büyük ilgi gören Galatasary başkanlık seçiminde adaylardan Metin Öztürk mor, İbrahim Özdemir sarı, Eşref Hamamcıoğlu yeşil, Burak Elmas kırmızı, Mehmet Yiğit Şardan ise gri renkli oy pusulasıyla seçime katıldı.

Seçim süresince vatandaşlar "Beyaz oy ne demek? Beyaz oy, beyaz liste ne anlama geliyor?" sorusunu merak etti. peki, Beyaz oy ne demek? Beyaz oy, beyaz liste ne anlama geliyor? işte yanıtı.

Beyaz oy ne demek? Beyaz oy, beyaz liste ne anlama geliyor?

Oy veren üyeler, başkan adaylarının listesindeki yönetici adaylarını çıkarmak isterse, kendi istedikleri yönetici adaylarını beyaz kağıda yazabiliyor. Ancak yönetim kurulunu değiştirdikleri başkan adayı her kimse; verilen oy, o adayın hanesine yazılıyor. Beyaz oy hazırlayan üyeler, 44 kişilik kurul listesini tek tek yazmak zorunda.

Editör: TE Bilisim